TITULINIS FORUMAS MŽ TAISYKLĖS RAAD TELEFONAI STRAIPSNIAI FOTO GALERIJA VIDEO GALERIJA PADĖKOS TRANSLATE
2024/04/25/ 22:35:42   
Navigacija
Klubo rekvizitai
Siuntimai
Web nuorodos
Duk
Paieška
Kontaktai
Žiniasklaidai
Reklama
Tinklapio administratoriai
Forumo temos
Naujausios temos
Nuo ko pradėti
Kur medzioti galima?
Matomumas ežeruose
Medžioklė Norvegijoje
Nesąmonės, bet juokinga!


Karščiausios temos
Kas čia brakonieriai?[2535]
Medžioklė Norvegijoje[2352]
Hidrokostiumai (ben...[2324]
Projektas įžuvink e...[1625]
Grįžau iš medžioklė...[1337]

Vartotojų tinkle
Prisijungusių svečių: 2
Prisijungusių narių nėra

Registruoti nariai: 1,676
Neaktyvūs nariai: 15
Naujausias narys: Beaver
Paskutiniai straipsniai
Kaip saugiai ir efek...
Šamas žiemą ir vasarą
Karpių medžioklė
"TAI YRA" vandens sk...
Palaukiminė meždioklė
Populiariausi straipsniai
Stacionari rūkykla
Povandeninė žūklė – ...
Gaminam rūkyklą
Povandeninė medžiokl...
Retos ir nykstančios...
Klubo rėmėjai
Profilis facebook'e
Reklama
Paskutiniai Komentarai
GintarasGVE
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?
Žiūrėti

GintarasGVE
12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas.

Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?
Žiūrėti

legris
Gaila,kad tik dabar paskaiciau Sokiai pokiai
Žiūrėti

gasas
fantastika!
Žiūrėti

mb
Geras atidarymas! Sveikinimai Ploja
Žiūrėti

Richi
Gera !!!
Žiūrėti

Naujausi filmai
Spearfishing... [29/10-17]
Šamų medžiok... [19/02-15]
Šamų medžiok... [12/02-15]
Nardymas po ... [12/02-15]
Halibutų med... [12/02-15]
Spearfishing... [01/09-14]
Freedving Ai... [04/08-14]
Elektrėnų ma... [14/10-13]
TV laida "Ap... [01/07-13]
Baltuju Laka... [11/08-12]
Medžioti draudžiama
Vėgeles
gruodžio 15-sausio 15 d.,
lydekas
vasario 1-balandžio 20 d.,
sterkus
kovo 1-gegužės 20 d.,
kiršlius
kovo 1-gegužės 15 d.,
salačius
balandžio 1-gegužės 15 d.,
žiobrius
gegužės 15-birželio 15 d.,
otus
gegužės 1-liepos 31 d.,
upėtakius
spalio 1-gruodžio 31 d.,
sykus
spalio 1-gruodžio 31 d.

Medžioti galima čia...

Temos peržiūra
Klubas NERIAM 2007-2022 | Sveikata | Nardymas ir sveikata
Armis Pirmosios pagalbos konspektelis
Narys

Medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 359
Vieta: Klaipeda
Įstojęs: 09.11.08
Parašyta 2009/12/03/ 10:33:22
Cia pirmosios pagalbos konspektelis. Jei kam idomu gali pasiskaityti ar atsispausdinus isideti i savo vaistinele happy http://www.speleo.lt/speleo/paskaitu_konspektai/Pirmoji_pagalba_ir_vaistinele.pdf
stiuartas RE: Pirmosios pagalbos konspektelis
Narys

Medžiotojas


Pranešimai: 432
Vieta: Marijampolė
Įstojęs: 02.11.09
Parašyta 2009/12/03/ 18:32:24
sutinku, kad verta atsispausdinti ir turėti po ranka tokį konspektėlį happy
nes esu baigęs jau du pirmos pagalbos kursus, bet jei reiktų kažkam kažką pagelbėti, tai nemanau, kad labai atsiminčiau ką daryti, nes kasdien nesusiduriu su tokiais dalykais
REKLAMA
Cirkulas RE: Pirmosios pagalbos konspektelis
Super administratorius




Nario avataras

Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07
Parašyta 2009/12/03/ 19:10:15
thumbs up labai geras dalykas, dar prie to pacio imesiu info kaip stabdomas kraujavimas is durtiniu ir kitu zaizdu, tvarstomos zaizdos:

Galvos ir kaklo tvarstymas

a) naudojant tvarstį – dedame tvarstį sterilia puse į žaizdą, ją pilnai uždengiame ir apibintuojame, be reikalo neužbintuokite nesužeistos galvos ar kaklo dalys, jei kraujuoja, užspauskite žaizdą per tvarstį ranka ir laikykite;
b) naudojant bintą – ant žaizdos padėkite visą žaizdą uždengiantį tvarstį, kurį tvirtai pribintuosite universaliu tvarsčiu, t.y. palikus laisvą binto galą, nuo smilkinio pradedamame horizontali dviguba žiedinė vija apie galvą, po to bintas apsukamas apie paliktą binto galą ties smilkiniu ir pereinama į vertikalią viją (jei sužeistas viršugalvis, žandas ar apatinis žandikaulis) arba įstrižai nusileidžia ant akies, ausies, smakro ar kaklo,apsukama ir vėl pakylama į horizontalią viją, jei reikia subintuoti abi akis, vieną uždengia nusileidžiančia vija, vynioja po pakaušiu, o kitą uždengia kylančia vija, pakylama į horizontalią viją ir binto galas surišamas su tuo galu, kuris paliktas laisvas pradedant bintavimą;
c) naudojant skarelę – ant žaizdos padėtas visą žaizdą uždengiantis tvarstis, kuris tvirtai pririštas į juostą sulankstyta skarele.
Kraujuojant iš kaklo arterijos, dedamas tvarstis per priešingą sulenktą virš galvos ranką.

Kiaurinė krūtinės žaizda

Sužeistasis pasodinamas, teikiantis pagalbą atsiklaupia už nugaros ir atremia į save, jei nešalta, atsagsto rūbus ir apnuogina žaizdą, jei šalta, užkiša sterilią orui nepralaidžią medžiagą po rūbais, sterilia puse uždeda ant žaizdos ar kelių žaizdų sužeistajam iškvėpus ir pritvirtina skarele ar tvarsčiu, 5 min. laiko žaizdą prispaudęs per tvarstį, paguldo nukentėjusį į stabilią šoninę padėtį ant sužeistos pusės (jei yra galimybė likti prie sužeistojo ir stebėti, galima palikti sėdintį, kad būtų lengviau kvėpuoti), apkloja.

Kiaurinės pilvo žaizdos

Sužeistasis paguldomas ant nugaros, kojos sulenktos per kelius, po keliais volelis ar kuprinė, nuraminame, apnuoginame žaizdą, nukritusias ant žemės žarnas užkeliame ant pilvo, uždengiame išlindusias žarnas vandeniu sumirkytu steriliu tvarsčiu ar skarele, ant viršaus uždedame polietileno skiautę ir nespaudžiant prifiksuojame 2 skarelėmis, mazgus surišant šone.
Draudžiama kišti iškritusius organus atgal, duoti valgyti ir gerti, valyti žaizdą, ištraukti įstrigusius svetimkūnius, liesti žarnas nuogomis rankomis. Jei žarnų kilpa dar tik veržiasi, ją reikia prilaikyti ranka, naudojant sudrėkintą, kuo švaresnį audinį.
Sužalota tarpvietė (sužeistasis paguldomas ant nugaros, kojos sulenktos per kelius, nuraminame, apsaugojus nuo pašalinių stebėjimo, apnuoginame žaizdą, ant jos uždedame sterilų tvarstį, kuris švelniai prispaudžiamas ranka, o nustojus kraujavimui, fiksuojame bintu ar skarele, sėklidės pakeltos hamako tipo tvarsčiu).

Įstrigusio svetimkūnio įtvėrimas

Sužeistąjį paguldykite jam patogioje padėtyje, nuraminkite, ant žaizdos uždėkite apsauginį tvarstį, svetimkūnį apdėkite steriliais tvarsčiais ar voleliais, juos fiksuokite bintu ar skarele. Svetimkūnis turi nejudėti.
Pastaba: draudžiama bandyti ištraukti įstrigusį svetimkūnį, nes gali pradėti kraujuoti iš užspaustų kraujagyslių, išplisti infekcija, pavojus papildomai pažeisti aplinkinius organus. Esant svetimkūniui akyje, užbintuojamos abi akys, nes judinant vieną akį, juda kita kurioje yra svetimkūnis ir jis žaloja akį.

Improvizacija.


Dažniausiai įvykus kokiai nors traumai ar sužeidimui jūs neturėsite jokių pagalbai suteikti skirtų priemonių. Tuo atveju jūs privalėsite suteikti pagalbą naudodamasis improvizuotomis, pagalbinėmis priemonėmis.
Improvizuotos, parankinės priemonės – tai medžiagos, kurios yra šalia jūsų ir įdėję nedaug pastangų jas galėsite panaudoti pagalbos suteikimui. Jūs galite naudoti:
• Drabužius kamšalams, diržams, tvarsčiams, raiščiams ir neštuvams suraišioti.
• Šakas bei lentas galima panaudoti kaip įtvarus ar neštuvus.
• Lapus kamšalams.

Kraujavimo rūšys:
• Arterinis kraujavimas – tai pulsuojanti trykštanti šviesaus kraujo srovė. Kraujas trykšta pro pažeistą arterijos sienelę, nes į arterijas širdis pumpuoja kraują, susidaro kraujospūdis, o pulsuoja todėl, kad kiekvieną kartą širdžiai susitraukus, kraujospūdis padidėja, po to vėl sumažėja. Kraujas šviesus, nes perneša prisijungusį deguonį.
• Veninis kraujavimas – tai plūstantis ar silpna srove tekantis tamsiai raudonas kraujas. Dėl kraujo pasiskirstymo dideliame plote, veninėje sistemoje slėgis labai nedidelis, o tamsiai raudona spalva dėl to, kad kraujas atidavęs deguonį audiniams, o iš jų prisijungė anglies dvideginį.
• Kapiliarinis kraujavimas – kraujas teka, rasoja iš pačių smulkiausių kraujagyslių (kapiliarų), kurie apraizgę visą kūną ir vidaus organus.
Kraujavimas gali būti:
• išorinis – kai kraujuoja į išorę ir mes matome kraują;
• vidinis – kai kraujuoja į vidų (pilvo ar krūtinės ertmę, kaukolės dėžę ar tarp raumenų), šio kraujavimo nematome, todėl sunku nustatyti.

Pagrindiniai vidinio kraujavimo požymiai: a) išblyškimas;
b) drebulys, pila šaltas prakaitas;
c) dažnas paviršutinis kvėpavimas;
d) dažnas silpno prisipildymo pulsas;
e) troškulys;
f) silpnumas, nerimas, gali nualpti.
Bet kokį kraujavimą reikia kuo greičiau sustabdyti, nes praradus daugiau kraujo, krenta kraujospūdis, sutrinka smegenų aprūpinimas deguonimi ir maisto medžiagomis, ištinka šokas ir, laiku nesuteikus pagalbos, mirtis. Vidinį kraujavimą gali sustabdyti tik chirurgai, todėl svarbu kuo greičiau suteikti nukentėjusiam reikalingą ir patogią padėtį, nugabenti nukentėjusį į ligoninę.
Kraujavimo stabdymo būdai:
1. 1. Galūnės pakėlimas – naudojama, kai yra nestiprus kraujavimas iš galūnių ar kompleksiškai derinant su kitais kraujavimo stabdymo būdais. Ranka ar koja pakeliama virš širdies lygio. Dėl sumažėjusio spaudimo kraujavimas sumažėja ar sustoja.
Pastaba: esant gausesniam kraujavimui, visada prieš pakeliant galūnę būtina užspausti žaizdą, kad į venas neprisiurbtų oro.
2. Maksimalus galūnės sulenkimas (rankos sulenkimas per alkūnės sąnarį ar kojos sulenkimas per kelio sąnarį, jei neįtaria lūžio). Naudojama kraujavimo stabdymo pradžioje, kai kraujuoja žemiau kelio ar alkūnės sąnario. Efektas geresnis į lenkiamą vietą įdėjus minkštą volelį.
3. Užspaudžiant žaizdą – (pirštais, kakle delno pagrindu, kirkšnyje krumpliais). Naudojama laikinai, kol bus panaudoti kiti būdai, tačiau, kraujuojant iš kaklo ar kirkšninių arterijų, tai yra vienintelė galimybė padėti. Reikia nedelsiant užspausti ranka, tik akimirkai atleidus, ant žaizdos dėti didelį, standų, sterilų tvarstį ir vėl skubiai prispausti ranka, neatleidžiant, gulimoje padėtyje vežti medikams.
Pastaba: siekiant išvengti žaizdos užkrėtimo, pačią žaizdą pirštais galima užspausti tik tada, kai kraujavimas stiprus ir gyvybei gresia pavojus.
4. Užspaudžiant kraujagyslę aukščiau pažeidimo vietos – (žasto viduryje iš vidinės pusės kišant 4 pirštus tarp bicepso ir žasto). Naudojama pradžioje, kai kraujuoja žemiau žasto vidurio. Užspausti galima ten, kur jaučiama virš kaulo einančios kraujagyslės pulsacija. Tai atlikti reikalingi įgūdžiai.
5. Paprastu tvarsčiu – naudojama kapiliariniam ir silpnam veniniam kraujavimui stabdyti. Jei kraujavimas silpnas, pakelti galūnę, apnuoginti žaizdą, esant galimybei nuvalyti žaizdos kraštus, praplauti žaizdą, ant žaizdos uždėti sterilų tvarstį ir jį pritvirtinti, iš viršaus prispausti ranka, jei nenustoja kraujuoti, dėti spaudžiamą tvarstį.
6. Spaudžiamuoju tvarsčiu – naudojama stipriam arteriniam ir veniniam kraujavimui stabdyti. Tai svarbiausias ir dažniausiai naudojamas būdas stipriam kraujavimui stabdyti.
Pasodiname ar paguldome sužeistąjį, užspaudžiame žaizdą, galūnę pakeliame, (galite med. skarele užveržti 1 mazgu apie 5 cm nuo žaizdos, kad laikinai sustabdytumėte kraujavimą), apnuoginame žaizdą prapjaunant ar atsmaukiant rūbus, išsiimame ir paruošiame tvarstį, uždedame ant žaizdos ir stipriai apvyniojame. Jeigu dar kraujuoja, dedame antrą. Jei ir šis nepadeda dedame suktuką (varžtą)
Pastaba: virš lūžio vietos dėti spaudžiamą tvarstį negalima, nes spaudžiant lūžgalius jie gali pažeisti aplinkinius audinius. Tokiu atveju reikia aukščiau lūžio dėti suktuką, o žaizdą sutvarstyti paprastu tvarsčiu.
7. Panaudojant suktuką (varžtą). Veržimui negalima naudoti siaurų priemonių, pvz.: vielos, virvutės. Ant spaudžiamųjų tvarsčių, dedame skarelę ir surišame vieną mazgą, po mazgu dedame pagaliuką ar kitą tvirtą pailgą daiktą, ir sukame tol, kol nustos kraujuoti, galus užfiksuojame, jei yra, nuimame žiedus ir apyrankes, ant kaktos parašome uždėjimo laiką, įtveriame galūnę, ją apšiltiname (galūnė turi būti pabalusi, neturi skaudėti, suktukas turi matytis, jo galai gerai užfiksuoti).
8. Panaudojant timpą – visada esant galūnės amputacijai ir ilgalaikio suspaudimo atveju (kai galūnė yra prispausta ir jos negalima greitai išlaisvinti, užspaustoje galūnėje gaminasi toksinai, kurie greitai išsisklaido po organizmą ir jį apnuodija).
Naudojant timpą pasodiname ar paguldome sužeistąjį, kuo arčiau žaizdos krašto, link širdies ant plono rūbo prispaudžiame timpos galą, kita ranka patempiame ir vyniojame ją, kad viena vija per pusę dengtų ankstesnę viją, galą užfiksuojame, ant kaktos parašome uždėjimo laiką.
Pagrindiniai vidinio kraujavimo požymiai:
a) išblyškimas;
b) drebulys, pila šaltas prakaitas;
c) dažnas paviršutinis kvėpavimas;
d) dažnas silpno prisipildymo pulsas;
e) troškulys;
f) silpnumas, nerimas, gali nualpti.

PMP, įtariant vidinį kraujavimą:
a) nuraminkite nukentėjusįjį (pasakykite, kad jūs žinote, kaip jam padėti ir viskas bus gerai, paprašykite, b) suteikite reikalingą patogią padėtį:
pasodinkite, jei įtariate kraujavimą į krūtinės ląstą (dusina, pamėlsta oda, atsikosti krauju, sužeista krūtinė-žaizdą hermetizuokite);
paguldykite, sulenkite kojas, jei įtariate kraujavimą į pilvo ertmę (skauda pilvą, sužeistas pilvas, buvo smūgis į pilvą)
c) įtariamo kraujavimo vietoje dėkite šaltį (kompresą ar šaltą daiktą);
d) apklokite, kad nesušaltų;
e) vystantis šokui, pakelkite galūnes (išskyrus atvejį, kai sužeidžiama į pilvą), nuleiskite galvą (jei galva nesužeista).
f) skubiai vežkite pas medikus.



Video:
Youtube.com
Redaguotas Cirkulas 2009/12/04/ 13:44:46
Cirkulas RE: Pirmosios pagalbos konspektelis
Super administratorius




Nario avataras

Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07
Parašyta 2012/02/18/ 08:45:01
Lievai aiskina, bet geriau nei nieko, gaila normalaus video nera.

KKK RE: Pirmosios pagalbos konspektelis
Narys

Elitinis medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 5195
Vieta: Elektrenai
Įstojęs: 04.12.08
Parašyta 2012/11/08/ 07:53:29
Po vienu protingu pirmos pagalbos kursu papasakojau tikriems daktarams (kardiologams) ko mane moke, nuvilnijo juoko banga...


777
jusiukas RE: Pirmosios pagalbos konspektelis
Administratorius




Pranešimai: 1880
Vieta: Alytus
Įstojęs: 17.08.09
Parašyta 2012/11/08/ 09:48:26
"Esant svetimkūniui akyje, užbintuojamos abi akys, nes judinant vieną akį, juda kita kurioje yra svetimkūnis ir jis žaloja akį" - Alytaus okulistam reiketu toki dalyka paaiskinti...

siaip geras info


“Jei kur būrą pamatęs su spragilu šikną bekrapštant, krauk į veizolus jam sparčiai, kad dantys braškėtų…” K.Donelaitis
Dinas RE: Pirmosios pagalbos konspektelis
Moderatorius

Super medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 968
Vieta: Bergenas
Įstojęs: 05.03.10
Parašyta 2012/11/08/ 13:28:31
Broliui viena karta i aki rakstis ismigo, pjaunant rastus. Nuvezem i Varenos priimaji, budintis chirurgas pasake, kad akys ne jo sritis. Paklaustas, kur mum kreiptis, atsake-ne mano reikalas, bandykit patys istraukt... Juokas pro asaras Loughing out Loud
KKK RE: Pirmosios pagalbos konspektelis
Narys

Elitinis medžiotojas


Nario avataras

Pranešimai: 5195
Vieta: Elektrenai
Įstojęs: 04.12.08
Parašyta 2012/11/08/ 18:26:29
Medikai rajonuose nuo senu laiku pasizymi geru jumoro jausmu. Mano bobutei dare koju venu operacija, pabaige, sako aik palaton.... Siom dienom dar geresniu vaizdu pavaro


777
Peršokti į forumą:
Prisijungti
Nario vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruokis

Pamiršai slaptažodį?
Paprašyk naujo
Atsitikitinis vaizdelis
Vernijis
Vernijis
Ežerų planai
Batimetriniai žemėlapiai
Šaukykla
Jei norite rašyti žinutes, turite prisijungti.

zebai11  
2022/07/07/ 17:25:51
kuršių mariose galima povandeninė žvejyba?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:55:55
12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas. Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:54:08
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:53:58
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?

doncas  
2020/07/17/ 00:03:34
Sveiki. Gal kam didelės dėžės šaldytiems trofėjams, kas į Norgę važinėja. Polistirolas, išorė 118× 78× 78,5 cm. Sienelė 8 cm. Dangtis irgi 8 cm storio. Kaunas. 20 pinigų.

Rodyti daugiau pranešimu
Naujausios nuotraukos
Norvegija 2020
Norvegija 2020
Tema užrakinta.2020/11/03/ 08:48:21

Vienos Norvegijos istorija apie klubo išvyką
Vienos Norvegijos is...
Tema užrakinta.2019/10/24/ 00:08:00

Vienos Norvegijos istorija apie klubo išvyką
Vienos Norvegijos is...
Tema užrakinta.2019/10/24/ 00:07:07

Apklausa
Kaip dažnai medžiojate?

Kelis kartus per savaitę sezono metu

Kartą per savaitę sezono metu

Kartą per mėnesį sezono metu

Kartą, du sezono metu

Norėdamas balsuoti turite prisijungti.

Rezultatai
Komentarai : 0
Apklausų archyvas
Lietuvos žemėlapis
Skaitliukas
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai
Google Analytics
Google +
„Povandeninė žūklė
© Povandeninės medžioklės klubas 2007-2022
Povandeninė žūklė - viskas apie tai!

Bet kokią informaciją kopijuoti yra griežtai draudžiama be administracijos sutikimo