Vėgeles gruodžio 15-sausio 15 d.,
lydekasvasario 1-balandžio 20 d.,
sterkus kovo 1-gegužės 20 d.,
kiršlius kovo 1-gegužės 15 d.,
salačiusbalandžio 1-gegužės 15 d.,
žiobriusgegužės 15-birželio 15 d.,
otusgegužės 1-liepos 31 d.,
upėtakiusspalio 1-gruodžio 31 d.,
sykusspalio 1-gruodžio 31 d.
Medžioti galima čia...
tidass parašė:
estetikos mazoka, bet buvo tokie skanus, kad paciam vos keli liko..
nu ką aš žinau. sprendžiant iš nuotraukos - tai rainuotieji vėžiai. kiek teko susidurti tai jie visad tokie kaip dumbliais apaugę (iš ten ir tas purvinumo efektas). šiaip mėgstu gaminti ir tai moku gana gerai, bet gal todėl kad esu itin jautrus skoniams, prieskoniams ir šalutiniams skoniams bei kvapams (aromatams) man dar neteko paruošti pačiam ar ragauti kitų paruoštų rainuotųjų vėžių kurie netrenktu dumblu.
kalbant apie jų mėsą (vėžiena , taip ją pavadinkim) ji labiau savo struktūra ir skoniu ji labiau primins ilgai virtą balzos medieną (su prieskoniais jei jų dėsime) nei siauražnyplio ar plačiažnyplio mėsą.
skaniausias (jeigu taip galima pasakyti) tokių vėžių paruošimo variantas kokį teko ragauti, tai kai juos para laiko piene (nežinau ar jie ten dvesia) tada juos verda su alum (vanduo ir alus) bei prieskoniais. tada gaunasi kažkas tokio kas primena maximoje, norfoje ar kitoje bala žino kokioje parduotuveje pirktas krevetes, o ir kitus juros produktus kurie ten guli jau sunkiai nupaskojamą laiko tarpą ir trenkia bet kuo tik ne krevetem (trenkia šaldymo kamera). paruoštų tokiu budu šių vėžių skonis priemena butent šaldymo kameros turinio skonį su aiškiai juntamomis alaus ir prieskonių (krapų, česnakų ir pipirų) gaidomis, bei (kas šiuo atveju yra gana neblogas variantas) dumblo pustoniais. skanaus.
beje kaip rusai sako: Na vkus i cvet tovarishchei net. na ir lietuviškai: dėl skonio nesiginčijama.
kiek esu vires tu rainuotuju, visi gaunasi dumblini tokie.. nebent imt kiekviena ir sveist su dantu sepetuku gal tada ir kiek rusvesni bus.. taciau barake visi suleke, paciam vos keli liko paragaut tikrai skonis buvo labai geras, ir paciam patiko. daug kas valge vezi pirma karta, niekas apie dumbla, ar kt prasta skoni neuzsimine.. gal del to, kad skubejo dar nors kelis priciupt
cia zaidimas labiau nei valgymas.. bet smagus pats procesas, todel nepatingejau parinkti
Kiekvienas ginklas turi savo charakterį. Telieka padėti jam atsiskleisti.Redaguotas tidass 2012/06/06/ 09:58:00
Na nežinau, ne kartą esu rainuotus(ir ne rainuotus) viręs, normali jų ir spalva būdavo ir skonis ne ypatingai skirtingas. Tai arba skonis mano neišlavintas arba tiesiog virimas/receptas kaskart kitoks būna. Jokių pribumbasų nedarydavau: vanduo, druska, krapai ir alus.
Dumblo skoniui nuimt pabandyk kitakart su petruškom arba ciberžole arba gal net paprasčiausia citrina
na aš nesakau kad visi ta dumblo skonį jaučia. čia yra daugiau mano bėda (kartais net kryžius) kad visus skonius, prieskonius ir poskonius jaučiu. dėl tokių savo savybių dažnai tenka (visai nenorom) įžeisti šeimininkes ir šeimininkus. paprasčiausiai jai aš jaučiu nors ir mažiausią gaidelę man nepatinkančio aromato, skonio tai mano organizmas reaguoja itin negarbingai . dėl tokios savo savybės neseniai labai smarkiai sugluminau savo žmonos giminaičius kazachstane. vos tik man atvykus buvau paklaustas ką aš valgau ir ko ne. nu išvardinau kad jokiu būdu nevalgau avienos ir jos produktu (jau nekalbu apie ožius ir kupranugarius), pieno produktu (ypač naminiu) nes jaučiu tą kvapa, koks buna kai plauna karvės tešmenį (kas kaime turi močiutes - tas ta kvapą žino manau. nu toks tvarto ar tai mėšlo) , beje to skonio nejaučiu tik kai kurių rūšių pirktinėje grietinėja ir kefyre. beje ta skonį aš vadinu nešvarios šeimininkės skoniu. tai yra baisu. žodžiu rodėsi kad ir viskas ko aš nevalgau, bet gavosi taip, kad aš nevalgiau jų jautienos (tokio skonio aš dar nebuvau jutęs), sūriai nevalgomi, makaronai gaminami iš silikono, o duona ir batonas arba iškart pelėsiais duoda arba (vieną batoną po menesio viešnagės parvežiau į lietuvą) ir dar po mėnesio pavaišinau savo tėvą, buvo kaip ka tik ataušęs. bet skonis jo toks geras kaip vatos su saulėgražų aliejumi.
ai dar nevalgiau arklienos kuri parduodama visuose prekybos centruose. bet čia jau psichologija manau. ir beja siūlė korejiečių restorane šunienos patiekalų. savaite su žmona nekalbėjau po to kai ji taip skaniai suvalgė viską ką jai davė.
beje ten valgiau siauražnyplius vėžius. žodžiu jie tokie patys kaip mūsų (tiek skoniu, tiek forma tiek raudona spalva tokia ryškia kai išverdi) skiriasi tik tas kad jie milžiniški. mano ūgis 188, tai jei žnyplėm dengiau savo krutinę (spenius) tai uodega man atstojo figos lapa. žodžiu vienos žnyplės mano dukra nesuvalgė. aš sugebėjau du vežius iveikti. ir dar labai skania žuvienę iš balchašo sazaniukų žmonos pusbrolis išvirė kai žvejojom. žodžiu nesu žuvienės mėgėjas bet ta buvo super.
ai dar. jei nemėgstat pieno produktų, šiukštu nevalgykit tokių mažų sūrelių iš kupranugario pieno, jie tokie maži balti ir kieti kaip gipsas. šlykštesnio daikto nesu ragavęs. triedžiau savaitę o košmarus dar ir šiandien sapnuoju.
nu ir kasRedaguotas vodolazas 2012/06/06/ 16:01:36
Jau as jautrus visokiem kvapam ir skoniam, bet iki vodolazo dar toli
P.S. ecka gal gali (aisku jei tai nera labai didele paslaptis) parasyti smulku zuvienes recepta, kuria virei ziema prie seirijo? Redaguotas Vaidas 2012/06/06/ 16:12:51
Vaidas parašė:
Jau as jautrus visokiem kvapam ir skoniam, bet iki vodolazo dar toli
P.S. ecka gal gali (aisku jei tai nera labai didele paslaptis) parasyti smulku zuvienes recepta, kuria virei ziema prie seirijo?
Prasom:
Imkime 5l puoda.zuvies 500g,bulves,morkos,sparagines pupeles(konservuotos),provanso zoleliu misinys(1/3 pakelio)didieji kvapnieji pipirai~10vnt,juodieji pipirai (saukstelis arbatinis),lauro lapeliai (2vnt)druska pagal skoni,grietineles 200ml bet 35%reibumo.Jokiu degtiniu,jokiu kisamu pagaliu is lauzo.
Pirma :reikia isvirti bulves beveik,nes po to jos neisvirs jeigu sudesi spargines pupels,nes jos marinuotos
Po to dedamos sparagines,morkos,prieskoniai,zuvis.Viskas paverdama ir likus kelioms minutems supilama grietineleSkanaus!!
Vaidas parašė:
Jau as jautrus visokiem kvapam ir skoniam, bet iki vodolazo dar toli
P.S. ecka gal gali (aisku jei tai nera labai didele paslaptis) parasyti smulku zuvienes recepta, kuria virei ziema prie seirijo?
Prasom:
Imkime 5l puoda.zuvies 500g,bulves,morkos,sparagines pupeles(konservuotos),provanso zoleliu misinys(1/3 pakelio)didieji kvapnieji pipirai~10vnt,juodieji pipirai (saukstelis arbatinis),lauro lapeliai (2vnt)druska pagal skoni,grietineles 200ml bet 35%reibumo.Jokiu degtiniu,jokiu kisamu pagaliu is lauzo.
Pirma :reikia isvirti bulves beveik,nes po to jos neisvirs jeigu sudesi spargines pupels,nes jos marinuotos
Po to dedamos sparagines,morkos,prieskoniai,zuvis.Viskas paverdama ir likus kelioms minutems supilama grietineleSkanaus!!
Turėtų būti skanu. Tiek grietinėlės padaro beveik visas sriubas skaniomis... Manau, tai ir nupirko... O dėl degtinės, tai.. mmm. Nam..kė tikrai "įveda" tokį poskonį, kad tikrai rekomenduoju, ~30g/l. Tiktų ir čia, kaip kam, daugiau ar ar mažiau, bent jau nepagadintų.
Ecka o kokia zuvi dejai lidekaa? ir kas cia per provanso zoleliu misinys, rasiu tarp papraastu prieskoniu, kazkaip negirdeta visai, uzsimaniau ismeginti si recepta, net seile nuryjau
Na zuvis istikruju nesvarbi.ziemai per varzybas buvo dedama kuojiukes,eseriukai.Per atidaryma dejau lydekaite
Kukanas,su tavim sutinku,kad kai kam degtine tinka beveik i visur,bet i si recepta ji nesideda,nes grietinele plius degtinele,lygu grietineles sutraukimas.
Daugelis iprates ukiskos zuvienes,as jos nepavadintau zuviene,kai gabalais supjaustamo bulve i 4 dalis,morka i 3 dalis ir 1kg zuvis i 4dalis.tai cia ne zuviene.Priedai aiskus,degtines visokios ir pagaliai deginti is lauzo.Yra gilus isitikinimas.Degtine isgaruoja,lieka tik smarve,kuri netinka prie zuvienes.aisku prie tos vadinamos "gabalines"reikia dezinfekcijos,tai taip(grubiai,bet tai mano nuomone)
Ecka parašė:
Na zuvis istikruju nesvarbi.ziemai per varzybas buvo dedama kuojiukes,eseriukai.Per atidaryma dejau lydekaite
Kukanas,su tavim sutinku,kad kai kam degtine tinka beveik i visur,bet i si recepta ji nesideda,nes grietinele plius degtinele,lygu grietineles sutraukimas.
Daugelis iprates ukiskos zuvienes,as jos nepavadintau zuviene,kai gabalais supjaustamo bulve i 4 dalis,morka i 3 dalis ir 1kg zuvis i 4dalis.tai cia ne zuviene.Priedai aiskus,degtines visokios ir pagaliai deginti is lauzo.Yra gilus isitikinimas.Degtine isgaruoja,lieka tik smarve,kuri netinka prie zuvienes.aisku prie tos vadinamos "gabalines"reikia dezinfekcijos,tai taip(grubiai,bet tai mano nuomone)
Ecka parašė:
Na zuvis istikruju nesvarbi.ziemai per varzybas buvo dedama kuojiukes,eseriukai.Per atidaryma dejau lydekaite
Kukanas,su tavim sutinku,kad kai kam degtine tinka beveik i visur,bet i si recepta ji nesideda,nes grietinele plius degtinele,lygu grietineles sutraukimas.
Daugelis iprates ukiskos zuvienes,as jos nepavadintau zuviene,kai gabalais supjaustamo bulve i 4 dalis,morka i 3 dalis ir 1kg zuvis i 4dalis.tai cia ne zuviene.Priedai aiskus,degtines visokios ir pagaliai deginti is lauzo.Yra gilus isitikinimas.Degtine isgaruoja,lieka tik smarve,kuri netinka prie zuvienes.aisku prie tos vadinamos "gabalines"reikia dezinfekcijos,tai taip(grubiai,bet tai mano nuomone)
gerai cia pasakyta. degtinė tik smarvės duoda
Ecka, apie tuos, kuriems degtinė tinka beveik į visur, kulinarijoj nešnekėkim . O jei degtinę, bet geriau x10 sam-nę (gaila draudžia įstatymai) pilsim prieš grietinėlę ir pavirsim 2 min., tai nesutrauks . Tiesiog jos turi būti subtiliai ir laiku.
Toliau. Ne smarvė, o kvapas. Skirkim tai. Degtinės kvapas yra degtinės, o sam-nės kvapo ir aš nepernešu. Bet, kai tai paverdi žuvienėje, tai priduoda tokį poskonį/priekvapį, kokio neppavyktų išgauti jokiais kitais prieskoniais. Jei bandėt, tai žinot. Rusai tai įvardija kaip kad "žuvies sriuba"+"sam-nė"="žuvienė" . Bet, kaip buvo pasakyta aukščiau, dėl skonio nesiginčijama. Daug žuvienių esu išviręs ir su tuo, ir be to, ir daug yra OK.
Vodolazai, jei turi problebų dėl hiperbolizuoto skonio/kvapo jutimo, tai nzn... Nerūkai? Gal pradėk Nors tai turbūt bus dar blogiau. Bet tai padėtų. Dar nuvaryk į Tailandą porai savaičių, ir pavalgyk ten visą laiką patiekalų su "vidutiniškai prieskonių" Atčips tau viskas, ne tik skonio pojūčiai
Ecka parašė:
Na zuvis istikruju nesvarbi.ziemai per varzybas buvo dedama kuojiukes,eseriukai.Per atidaryma dejau lydekaite
Kukanas,su tavim sutinku,kad kai kam degtine tinka beveik i visur,bet i si recepta ji nesideda,nes grietinele plius degtinele,lygu grietineles sutraukimas.
Daugelis iprates ukiskos zuvienes,as jos nepavadintau zuviene,kai gabalais supjaustamo bulve i 4 dalis,morka i 3 dalis ir 1kg zuvis i 4dalis.tai cia ne zuviene.Priedai aiskus,degtines visokios ir pagaliai deginti is lauzo.Yra gilus isitikinimas.Degtine isgaruoja,lieka tik smarve,kuri netinka prie zuvienes.aisku prie tos vadinamos "gabalines"reikia dezinfekcijos,tai taip(grubiai,bet tai mano nuomone)
Norėjau paklaust o tu "susi" Ragavai kada tikra????? Klausiu todėl kad ten i ryžius pilasi sake (o tai ne kas kita o rizių samane)
Ir kažkaip niekas nesako kad smarve tik lieka. ir šiaip tikroj kulinarijoj labai daug kur naudojami alkoholiniai gėrimai kaip prieskonis.jau nekalbant apie sveika konditerija kai nenaudojami konservantai tai vietoj jų naudojamas spiritas
Taip,ragavau,.Kalba eina apie zuviene.Kiekvienas turi savo skoni ir nuomone.Nebetoli mes nuo tu rusu,tad zuviene nebutinai turi virti su degtine.Rusai nera ypatingi kulinarai,daug geria,del to ir pila visur degtine kur tik imanoma.Bet kaip sakiau,cia mano nuomone ir daugeliu kam alkoholis nepatinka jis ir neragaus tokios zuvienes,nes dangti pakelus iskarto juntama"smarve".
Alkoholis vartojamas kulinarijoj,tik dauguma receptu naudoja vyna.Kalba eina apie gaminant valgi del tam tikru isgavimo budu.O stiprus alkoholiniai gerimai dazniau naudojami uzdeginimui,bet ne del patiekalo skonio isgavimui.Ta pati zveriena gaminama su alkoholiu,bet vynu.o rusai vietoj vyno pila degtine,nes genuose irasytaGalima plestis ir plestis,kulinarija ir inprovizacija nera man svetimas dalykas.Ne tik ziuriu filmus,bet tkrai daznai ziuriu ir apie valgio gaminima.aisku ne LT rodomu laidu.
Yra tokia DONSKAJA virtuve. Kadangi ten teka Donas, tai gana daug zuvies patiekalu, visu nespejau isragaut... Vien zuvienes po keleta rusiu kavinese. Va kaip atrodo zuviene is Siomgos (gal kas zino kaip bus tiksliai Lietuviskai)
siomga tai eilinė lašiša (atlantinė) kiek teko bendrauti su rusais jie nevadina losos sako tiesiog siomga. o ir prekybos tinkluose ant žuvies kuri pas mus įvardinama kaip atlantinė lašiša pavadinimas rašomas siomga. losos rašoma tik ant ukiuose augintos lašišos, bet ir ją dažnai bandoma prakišti kaip siomgą, o ypač kavinėse ir restoranuose.
zebai11 2022/07/07/ 17:25:51 kuršių mariose galima povandeninė žvejyba?
GintarasGVE 2022/04/15/ 12:55:55 12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas. Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?
GintarasGVE 2022/04/15/ 12:54:08 Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?
GintarasGVE 2022/04/15/ 12:53:58 Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?
doncas 2020/07/17/ 00:03:34 Sveiki. Gal kam didelės dėžės šaldytiems trofėjams, kas į Norgę važinėja. Polistirolas, išorė 118× 78× 78,5 cm. Sienelė 8 cm. Dangtis irgi 8 cm storio. Kaunas. 20 pinigų.