| |
Super administratorius
Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2009/03/20/ 21:40:42 |
|
|
Va sio vakaro laimikis
Greita ir labai skanu, truksta tik vieno priedo prie sio maisto, svyturio alaus
Video:
Youtube.com
Cirkulas prisegtu paveiksliuku:
Redaguotas Cirkulas 2009/03/20/ 21:41:02 |
|
| |
Narys
Medžiotojas
Pranešimai: 472
Vieta: UK
Įstojęs: 26.06.08 |
Parašyta 2009/03/20/ 21:49:00 |
|
|
Cirkulas parašė:
Siandien isbandziau toki receptuka, cia viska dariau is akies ir sirdies, bet gavosi super:
Produktai:
Karpio file
Majonezas
Citrina
Zuvies prieskoniai (be druskos)
Druska
Sojos padazas
I 0.5 L majonezo supili prieskonius, druska, sojos padaza, ispausdi citrina.
Visa mase gerai ismaisai ir ispili ant file gabalo, tolygiai paskirstai, kad visas file pasidengtu. Padedi i saldytuva 24 h.
Kepimas
Ant kepimo skardos uzdedi groteles, pripildai kepimo lenta vandens, padedi marinuota file ir kepi 250 C 40 min. Pries tai nuo file nupili marinato pertekliu, bet palieki kiek lieka.
Gavosi tikrai labai skanu, as pats mieliau valgau rukyta, bet sis receptas man labai patiko.
viskas super, mano skoniui truksta tik casnako, megstu su macnumu |
|
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2009/03/20/ 21:52:36 |
|
|
tomka cesnako ten buvo, tik as neparasiau, nes tie prieskoniai yra mano gaminti ir juose yra nemazai dziovinto imbiero ir cesnako
Video:
Youtube.com
Redaguotas Cirkulas 2009/03/20/ 21:54:04 |
|
| |
Narys
Medžiotojas
Pranešimai: 472
Vieta: UK
Įstojęs: 26.06.08 |
Parašyta 2009/03/20/ 21:58:42 |
|
|
Cirkulas parašė:
tomka cesnako ten buvo, tik as neparasiau, nes tie prieskoniai yra mano gaminti ir juose yra nemazai dziovinto imbiero ir cesnako
as sendien kepiau, karpi, lydeka, ir karsi.
zuvi istryniau kyviu ir prieskoniais, cesnaka sumaisiau su majonezu ir cesnako daugiau, negailejau.
cesnaka su majonezu tepiau i zuvies vidu.
skaniai gavosi |
|
| |
Narys
Super medžiotojas
Pranešimai: 635
Vieta: Utena
Įstojęs: 23.10.08 |
Parašyta 2009/03/20/ 22:15:53 |
|
|
Riveriukas parašė:
EvaldasB parašė:
ribokas parašė:
Na mano vienas is megstamiausiu patiekalu zuvis idaryta svogunais ir kepta folijoje tik zinoma ji turi buti kuo sviezesne, tad dazniausiai ka nors palieku krante kurenti lauza ir ruosti kitka, o pats o paruosimas gan paprastas: reikia pripjaustyti nemazai svogunų ir juose priberti prieskoniu (as naudoju saldvos) bet cia zinoma pagal skoni ir gerai juos ismaisyti, tada pasimarinavusiais svogunais prikemsu pilna zuvies pilva, taip pat apdedu jais zuvies sonus todel zuvis netaip prilimpa prie folijos ir iviniota zuvi apkasu zarijose 15-20min. Laiką as ziuriu pagal zuvies didį. Svogunų negailiu todel kad iškepe jie gaunasi kaip garnyras pridedu jau paruosta usoriu
Šiandien šapalą gaminom pagal tavo receptą. Tik ne žarijose buvo keptas, o orkaitėje. Tai žinok gavosi liūks. Visi laimingi ir sotūs.
Orkitej as bandziau, tai skanu, bet zinok netaip gaunais kaip ant zarijose. Cia orkaitej ji slapia lieka tokia, svogunai nesukempa, o zarijose tikrai pabadykit. Skonis pasakiskas...
Orkaiteje pastacius Max galinguma duok die pasieksit 300-350 laipsniu, o zarijos (as kalbu apie siltas/dar zerincias zarias) daug silciau- nuo 450, o jai savaimine oro cirkuliacija pakankama tai ir be vargo 800 pasiekia
O jai dar priverstinio oro duosim, tai ir visus 1500 laipsniu imanoma pasiekt - aisku cia jau ne su belekokia mediena- reik kietesnio medzio
va taip ir gaunasi- orkaite nesugeba isgarint vandens pertekliaus ir produktas lieka gan tasus, lyg ir dregnas- nors taip ir yra
Orkaite uz mikrobange geriau kelis simtus kartu, bet nera geriau uz gyva ugni
Redaguotas robertuxx 2009/03/20/ 22:18:32 |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2009/05/02/ 21:57:51 |
|
|
Atidariau saslu sezona!
Video:
Youtube.com
Cirkulas prisegtu paveiksliuku:
Redaguotas Cirkulas 2009/05/02/ 21:59:01 |
|
| |
Narys
Varliukas
Pranešimai: 73
Vieta: Zarasai - Utena
Įstojęs: 16.06.08 |
Parašyta 2009/05/02/ 22:31:03 |
|
|
o ten pievagrybiai kam? padazui?
|
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2009/05/02/ 23:33:13 |
|
|
ne, ne padaziui
pabandykit pasikepti juos ant zariju, labai skanu, cia kaip garnyras prie saslu
Video:
Youtube.com |
|
| |
Narys
Medžiotojas
Pranešimai: 494
Vieta: Visaginas, Kaunas, Panevezys.
Įstojęs: 09.06.08 |
Parašyta 2009/05/02/ 23:37:12 |
|
|
Ryt vasrau i saslus tai reiks uzsukti pakeliui i maxima ir pevagribiu nusipirkti
Už kvailus norus kartais žiauriai baudžiama ju išsipyldimu... |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2009/05/02/ 23:38:19 |
|
|
igoriokas_lt parašė:
Ryt vasrau i saslus tai reiks uzsukti pakeliui i maxima ir pevagribiu nusipirkti
Pasiimk pora papriku ir cukinija, jas kartu su pievagrybiais supjaustyk ir pakepk ant groteliu
Video:
Youtube.com
Redaguotas Cirkulas 2009/05/02/ 23:38:53 |
|
| |
Narys
Medžiotojas
Pranešimai: 461
Vieta: Klaipeda
Įstojęs: 29.10.08 |
Parašyta 2009/05/03/ 00:21:15 |
|
|
labai skanu yra pievagrybiai su lasinukais: isskopi pievagrybio viduri ir ten i vidu idedi suvyniota lasinuka, tada i skarda arba ant groteliu...
nu taip tobulai gaunasi, butinai pabandykit... nu ir aisku
Kartais reikia pailseti nuo nieko neveikimo |
|
| |
Narys
Varliukas
Pranešimai: 60
Įstojęs: 01.03.09 |
Parašyta 2009/05/10/ 00:02:11 |
|
|
chebra o ka jus darot su lydekom tom dideliom? 7-10kg
mesa tai nelabai turetu but skani? |
|
| |
Narys
Super medžiotojas
Pranešimai: 635
Vieta: Utena
Įstojęs: 23.10.08 |
Parašyta 2009/05/10/ 00:51:28 |
|
|
Na nezinau...
Man asmeniskai kuo didesne lydeka tuo skanesne- net nebandau kazkokiu receptu taikyti mazesnei nei 2kg lydekai.
O receptu tai manau kiek vireju tai dar galima padaugint is kokio 10 kaip minimum
Mano dazniausiai naudojamas receptukas:
Ludeka- nemazesne kaip 2kg (su didesne kaip 6kg nebandyta)
Aisq isdorojam
Tada supjaustom skersai po 1,5 2cm (griezineliais) ~ po 1-2 stuburo narelius
Imam inda (toki, kad tilptu ruosiamas kiekis produkto) ir i ji jau galim isanksto ipilti ~5-10% viso busimo turio vandens
Poto i ta vandenuka galima iberti druskos, pagal skoni, bet as druska dedu kepdamas
Taigi vaziuojam toliau:
I marinata galima deti belenka- kas tik sauna i galva - kaikas megsta paprika (as nededu) , seip tinka morka-svelnina skoni, svogunas - neblogai marinuoja zuvi- zodziu deti gali ka tik nori (fantazijos reikalas)
Ai tiesa galima det prieskonius zuviai- (as nededu)
Zodziu marinate turetu but nors vienas marinuojantis (koncervuojantis) produktas: citrina; svogunas; actas (nerekomenduoju); baltas vynas - visai neblogai gaunasi
na ir t.t.
!Marinuoju apitiksliai para- saldytuve, jai reikia greiciau- galima palaikyti siltai
Manau visa esme- kepimas
Praktiskai visada naudoju gilia keptuve ir i ja ipilu apie 1 cm aliejau (ne pakaitalo) ir beveik tiekpat vandens
Visa ta reikala gerai ikaitinu
ir jau marinuota zuvi isvoliojes miltuose (be kiausinio) noras nieks nedraudzia ir kiausinio naudot!
Dedu ir kepu, kepu, kepu ant mazos liepsnos ir pastoviai vartau
Bet visas tas reikalas koku 20-30 min vygsta po dangciu (atidengiu tik apvartymui)
Veliau, kaijau zuvis neva iskepusi (issitusinusi) atidengiu dangti ir duodu issigarint vandeniui
Cia turbut pati sio recepto "vinis" ir tiesa sakant kiekviena syki gaunasi vis kitaip- kartais apskrunda, kartais lieka sodri- na zodziu - bet visalaik super
Redaguotas robertuxx 2009/05/10/ 01:20:41 |
|
| |
Narys
Super medžiotojas
Pranešimai: 524
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 02.05.08 |
Parašyta 2009/05/10/ 10:28:08 |
|
|
pritariu robertuxx,kuo didesne tuo skanesne.As dazniause kotletus darau is didesniu nei 5 kg |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 2372
Vieta: Vilnius - Aachen
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2009/05/12/ 04:29:56 |
|
|
robertuxx parašė:
Praktiskai visada naudoju gilia keptuve ir i ja ipilu apie 1 cm aliejau (ne pakaitalo) ir beveik tiekpat vandens
Visa ta reikala gerai ikaitinu
Po tokiu eksperementu vis dar normaliai matai ir turi dar odos ant veido???
Vienas is dvieju: arba vis del to NEgerai ikaitini, arba fizikos desniai tavo keptuvei netinka
Nezinau, ar gali isivaizduoti kas butu, jeigu kas pabandytu tai padaryti taip kaip tu parasei, bet i lygonine zmogu tikrai reiktu vezti |
|
| |
Narys
Super medžiotojas
Pranešimai: 635
Vieta: Utena
Įstojęs: 23.10.08 |
Parašyta 2009/05/12/ 07:00:20 |
|
|
Spearfisher parašė:
robertuxx parašė:
Praktiskai visada naudoju gilia keptuve ir i ja ipilu apie 1 cm aliejau (ne pakaitalo) ir beveik tiekpat vandens
Visa ta reikala gerai ikaitinu
Po tokiu eksperementu vis dar normaliai matai ir turi dar odos ant veido???
Vienas is dvieju: arba vis del to NEgerai ikaitini, arba fizikos desniai tavo keptuvei netinka
Nezinau, ar gali isivaizduoti kas butu, jeigu kas pabandytu tai padaryti taip kaip tu parasei, bet i lygonine zmogu tikrai reiktu vezti
Na nepilu as i ikaitinta alieju vandens, o viska kartu kaitinu
Kaitinu tiek kiek leidzia vanduo- na zodziu verda ten viskas
Redaguotas robertuxx 2009/05/12/ 07:03:24 |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 3295
Vieta: Kaunas
Įstojęs: 12.02.08 |
Parašyta 2009/05/12/ 11:38:47 |
|
|
Kiekvienoj temoje Spearfisher (Dima) vis kam nors papriekaistauja, pataria, (retai pagiria), bet va gal koki receptuka is savo kulinarijos mesteltum , idomu kokius maistukus vartoji gal ir mes pabandytume, mane asmeniskai samo receptas domina, dar lyno ir ungurio
fishing,diving,spearfishing |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 2372
Vieta: Vilnius - Aachen
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2009/05/12/ 22:44:37 |
|
|
smeklius parašė:
Kiekvienoj temoje Spearfisher (Dima) vis kam nors papriekaistauja Tu pirmas is kurio isgirdau tokia nuomone apie save ir tikiosiu, kad tai buvo tik tavo jokeliai Bandau visa laika atsakyti argumentuotai. Kol kas maniau, kad man tai pavyksta. Jeigu bus ir daugiau tokiu rimtu pastebejimu man - pazadu, kad apmastysiu ir daugiau "nepriekaistausiu". Tikrai moku priimti kritika
smeklius parašė:
pataria,
Visada galvojau, kad butent tai ir darau, o ne priekaistauju |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2009/05/12/ 22:50:48 |
|
|
Nesuk galvos Dima!
Esi vienas is nedaugelio, kuris moka argumentuotai ir rementis savo asmenine patirtim kalbeti. Tai ne visiems duota, o tu ta turi!!!
Man asmeniskai tavo patarimai visada padeda jie buna laiku ir vietoje, gerbiu tokius zmones!
Video:
Youtube.com
Redaguotas Cirkulas 2009/05/12/ 22:57:43 |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 1480
Vieta: Utena
Įstojęs: 14.07.08 |
Parašyta 2009/05/12/ 23:23:04 |
|
|
Pagal robertuxx'o receptą kepėm šapalą namuose, labai skaniai gavosi. |
|