Vėgeles gruodžio 15-sausio 15 d.,
lydekasvasario 1-balandžio 20 d.,
sterkus kovo 1-gegužės 20 d.,
kiršlius kovo 1-gegužės 15 d.,
salačiusbalandžio 1-gegužės 15 d.,
žiobriusgegužės 15-birželio 15 d.,
otusgegužės 1-liepos 31 d.,
upėtakiusspalio 1-gruodžio 31 d.,
sykusspalio 1-gruodžio 31 d.
Medžioti galima čia...
AKLAS raso:
Ir galiausiai darom skrandžiui šventę Ačiū Aleksui už receptą
Dėl naujo vieno elementaraus recepto galiu pakonsultuot. Aišku ne už ačiū...
P.S. perkelkit į temą apie žuvies gaminimą jei čia netinka Redaguotas Cirkulas 2011/03/17/ 11:12:31
Pranešimai: 2372 Vieta: Vilnius - Aachen Įstojęs: 01.12.07
Parašyta 2011/03/17/ 09:22:39
Cia tai tikrai naudinga tema Na davai Aklai, pradek! Atrodo skaniai, tai pasakok ka cia padarei? Itariu iviniojai i sonine ir uzkepei orkaitei su suriu, ar neatspejau
Cirkulas parašė:
Turiu recepta gera, geguzes menesi degustuosiu ir pristatysiu jei patiks kolegoms.
Jai jau rasai kad turi, tai ir aprasyk, a tai vienas nori ragaut, nu negrazu gi taip, ar cia tau Eckos ytaka??
Ir tai, Ecka nors recepto nesako, bet paragaut duoda
Idedu dar viena gera receptuka.....
Atsiprasau bus paste cope
Jūrų šukučių mėsa savo skoniu primena krabus, savo verte prilygsta austrėms, bet yra pigesnės ir lengviau gaunamos. Šukutes dažniausiai ne verda, o kepa aliejuje. Kai mėsa parausta iš abiejų pusių (tam pakaks 34 minučių), jas barsto druska ir baltaisiais pipirais. Ji laikoma iškepusia, kai pjūvio vietoje mėsa nebebūna pilka.
Reikės:
900 g šukučių,
1 stiklinės sauso balto vyno,
druskos,
6 šaukštų nesūdyto sviesto (naudosime dalimis),
1 smulkiai pjaustyto vidutinio dydžio svogūno,
2 ½ šaukšto miltų,
½ stiklinės džiūvėsėlių.
Gaminimo būdas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Sudėkite šukutes į keptuvę, supilkite vyną ir pagardinkite druska. Kai užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir pakaitinkite dar 4 min. Perkelkite šukutes į kepimo indą. Keptuvėje likusį skystį supilkite į kitą dubenėlį.
2. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, įdėkite 3 šaukštus sviesto ir kelias minutes pakepinkite svogūnus.
3. Į svogūnų masę po truputį suberkite miltus, supilkite skystį iš dubenėlio. Visą laiką intensyviai maišykite. Kai padažas sutirštės, apipilkite juo šukutes ir gerai išmaišykite.
4. Viršų pabarstykite džiūvėsėliais ir ant jų sudėkite likusį sviestą. Kepkite orkaitėje maždaug 15 min, kol pradės burbuliuoti ir parus.
Gaunasi 6 porcijos. Patiekite su citrinos griežinėliais.
Skanaus!
alex prisegtu paveiksliuku:
10 -15 jūros šukučių
1 skiltelės česnako
1 arb. š. citrinos arba laimo sulčių
100 ml grietinėlės
100 ml balto sauso vyno
1 arb. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
pundelio petražolių
Gaminame. Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže
Česnako skiltelę supjaustome juostelėmis, petražoles susmulkiname. Jūros šukutes išimame iš kriauklelių, jei reikia, nuo šonų nupjaustome pusmėnulio formos plėveles. Šukutes nuplauname, nusausiname, sudedame į dubenį, sumaišome su česnaku, petražolėmis, citrinų sultimis, 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir paliekame 20-30 min. pastovėti. Šukutes apvoliojame miltuose. Į keptuvę įpilame 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, įkaitiname ir apkepiname šukutes iš abiejų pusių po 2-3 min., kol susidaro plutelė (labai svarbu neperkepti, nes bus neskanios, guminės). Apkeptas šukutes sudedame į lėkštę. Į tą pačią keptuvę supilame vyną, pakaitiname ir kai alkoholis išgaruoja supilame grietinėlę. Padažą pagardiname druska, pipirais ir sutirštiname krakmolu. Vyno - grietinėlės padažu užpilame jūros šukutes, papuošiame žalumynais ir iškart patiekiame. Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže skanu su virtais ryžiais. Jūrų šukučių mėsa savo skoniu primena krabus, o savo verte prilygsta austrėms. Skanaus.
alex prisegtu paveiksliuku:
Didžiosios šukutės su Plekšnė kremai ir suglebusių Sviestas Salotos
Sudedamosios dalys
2 šaukštai (1/4 lazda) nesūdyto sviesto, suskirstyti
1/4 puodelio maltos askaloniniai
1/2 puodelis sauso balto vyno
1/3 puodelio plaktos grietinėlės
4 šaukšteliai smulkintų šviežių peletrūnų, suskirstyti
1 1/2 Šaukštelių ou autres Pernod aromatinti anyžių likeris (neprivalomas)
8 dideli jūros šukutės, patted sausas
1 mažą galvą sviesto salotos, lapai atskirti
Rengimas
Išlydyti 1 šaukštas sviesto nedidelis troškintuvas virš vidutinio karščio. Pridėti askaloniniai; šoktelėjo 3 minučių. Pridėti vynas; virti tol, kol sumažintas perpus, apie 2 minučių. Pridėti grietinėlė, 3 šaukšteliai peletrūno, ir "Pernod, , jei naudojate. Troškinkite tol, kol padažas paltai gale šaukštas, apie 2 minučių. Sezonas su druska ir pipirais; Anuliuoti.
Išlydyti 1 šaukštas sviesto didelis nonstick keptuvėje virš vidutinės-aukštos šilumos. Pabarstykite šukutės su druska ir pipirais; kepkite, kol rudos ir beveik virti per, apie 2 minučių kiekvieną pusę. Perkėlimas šukutės su plokštės. Pridėti salotos su drippings į keptuvę; Lobizmas kol pradeda vytulio, apie 1 minutės. Šaukštas padažas ant 2 plokštės; padalyti salotos tarp plokštelių. Vieta 4 šukutės dėl kiekvienos plokštelės; pabarstyti likusį 1 šaukštelis peletrūno.
alex prisegtu paveiksliuku:
Lašišos ir šukutės duetas
Šefas Ruslanas Bolgovas Spausdinti receptą
Lankytojų reitingas (3.11)
Lašišos filė 480 g.
Šukutė 4 vnt.
Kalmarų filė 1 vnt.
Cukinija 200 g. (1 nedidelė)
Česnakai 3 skiltelės
Ryžių makaronai 100 g.
Porai arba svogūnai 100 g. arba 1 vnt.
Paprika 1 vnt.
Teriyaki padažas valgomasis šaukštas
Sojų padažas 1 valgomasis šaukštas
Kus-kus kruopos 100 g. (su 140 ml. vandens)
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 1 skiltelė.
Rūkyta lašišos filė 100 g.
Džiovinti saulėje pomidorai 40 g. (arba 2 vnt.)
Wonton tešla 4 lapeliai
Sviestas 1 valgomasis šaukštas
Alyvuogių aliejus 2 valgomieji šaukštai.
Prieskoniai:
o Joduota druska pagal skonį
o Malti juodieji pipirai pagal skonį
o Kalendros grūdeliai (keli smulkinti grūdeliai)
Brendis
Tandūri prieskoniai pagal skonį
Lašiša marinuojama su kalendros grūdais, druska, pipirais ir iš abiejų pusių apkepama keptuvėje. Apkepta lašiša įdedama į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę dešimčiai minučių. Kus-kus košė užplikoma karštu vandeniu. Svieste pakepinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir česnakai. Į keptuvę sudedama kus-kus košė, džiovinti pomidorai ir rūkyta lašiša. Cukinija, paprika ir porai supjaustomi šiaudeliais ir apkepami kartu su česnaku. Įdedami išmirkyti ryžių makaronai ir įpilamas šaukštas teriyaki padažo bei šaukštas sojų padažo. Iš wanton tešlos ir lašišos padaromi koldūnai su lašišos įdaru ir iškepami gruzdintuvėje. Nusausinta šukutė apkepama iš abiejų pusių kol apskrus, tada apipilama brendžiu ir padeginama. Kalmarų filė marinuojama su teryaki padažu, česnaku, druska ir baltais pipirais bei apkepama ant alyvų aliejaus kol susisuks, tačiau neilgai, kad nesukietėtų ir dedama ant lašišos. Iš kiaušinių daromas olandiškas padažas. Petražolės maišomos su tarkuotu kokosu ir juose apvoliojami lašišų gabaliukais su tandūri prieskoniais.
Makaronų salotos su jūrų šukutėmis
Ingridientai:
4-6 porcijos
3 skiltelės česnako,
2 askaloniniai česnakai,
po 1 ryšelį šviežių laiškinių česnakų,
pelerūno ir petražolių,
1 citrina,
125 ml alyvuogių aliejaus,
45 ml grietinėlės,
500 g jūros šukučių,
250 g makaronų su špinatai,
3 jauni svogūnai,
druskos.
Gaminimas
Paprastą ir askaloninį česnaką supjaustykite kubeliais. Laiškinius česnakus, pelerūną ir petražoles sukapokite. Išspauskite citriną. Suplakite citrinos sultis su askaloniniais česnakais ir puse paprastų česnakų. Po truputį įplakite aliejaus, kad padažas sutirštėtų.
Jūros šukutes išimkite iš kriauklelių, jei reikia, nuo šonų nupjaustykite pusmėnulio formos plėveles. Nuplaukite šaltame vandenyje ir nusausinkite. Didelėje keptuvėje įkaitinkite 15 ml (1 šaukštas) alyvuogių aliejaus. Sudėkite šukutes ir likusį česnaką. Pasūdykite.
Pakepkite 1-2 minutes. Makaronus pavirkite 8-10 minučių, supjaustykite svogūnų laiškus. Nusunkite makaronus. Sumaišykite su svogūnų laiškais, jūros šukutėmis ir grietinėlės padažu. Patiekite kambario temperatūros, kiekvieną porciją papuoškite laiškiniais česnakais.
Pranešimai: 16012 Vieta: Vilnius Įstojęs: 01.12.07
Parašyta 2011/03/17/ 18:14:12
Nu alex ir suzadinai apetita! As panasiai darau mulius balto vyno padaze manau su sukutemis turetu gautis ir nuostabiai. Siaip KKK as kulinarijoje labai retai ziuriu i receptu knyga, 99% improvizuoju (nepasakytu mano sveciai, kad prastai gaunasi). Negaliu pasidalinti tuo receptu, nes jis dar nedegustuotas. As veziuosi ten griliu, viskas bus ant ugnies daryta!
Cirkulas parašė:
Nu alex ir suzadinai apetita! As panasiai darau mulius balto vyno padaze manau su sukutemis turetu gautis ir nuostabiai. Siaip KKK as kulinarijoje labai retai ziuriu i receptu knyga, 99% improvizuoju (nepasakytu mano sveciai, kad prastai gaunasi). Negaliu pasidalinti tuo receptu, nes jis dar nedegustuotas. As veziuosi ten griliu, viskas bus ant ugnies daryta!
Gryzes pazadu isduosiu visas paslaptis
Kas lecia griliu:
Tai vienas receptukas labai panasus kaip isuka i sonine, papila sojos (galima tesei ant kranto) uzdengema su dangteliu to pates kevalo ir statoma ant gryleus... po 5-10 minuciu gatava su dumelio skoniu
Tiesa nesamoningi mitai apie sukutes:
Kad no ju auga svoris( jos kaip tik skiriamos zmonems sergantems virsvoriu) nes beveik visiskai neturi rebalu ir anglevandeniu, o tik baltimus ir daug miniraliniu medziagu kurios labai gherai isisavina.
Juros sukutes ira gerai zinomos no senu laiku nes sutinkamos beveik visose jurose. Ipatingai vertinamosd arabu ................
Labai stiprei veike viriska potencija (ir ne tik to momentu kaip valgai bet prailgina ir viro pajaguma ateicei)
Lietuviu kalba neradau daug aprasimu bet rusu kalba labai daug......
Cia mZulikas atsiunte nuoroda
http://www.seafoodfromnorway.ru/seainf/spec/scallop/
Spearfisher parašė:
Cia tai tikrai naudinga tema Na davai Aklai, pradek! Atrodo skaniai, tai pasakok ka cia padarei? Itariu iviniojai i sonine ir uzkepei orkaitei su suriu, ar neatspejau
1. šukutes (2-3 vnt) apvinioji grežinėliu šoninės (karštai rukyta geriau, nes joje mažiau "dūmo" jaučiasi)
2. Apibarstai tarkuotu sūriu
3. Įpili šaukštelį sojos į geldelę ir joje kepi orkaitėje ~20-30 min, temperatūrą 200-220 laipsnių.
Na o garnyras tai jau fantazijos reikalas. Aš labai mėgstu išvirtus ryžius, apkeptus keptuvėje su morkom ir svogūnu - tokiems ryžiams jokio padažo nereikia, skonis garantuotas
Per keliolika minučių padaromas maistas. Jaučiasi visas šukutės natūralus skonis. Sudėtis elementari: druska, pipiras ir miltai, tada į keptuvę su aliejum, ir aišku kaip visada gurkšnį alaus įpilt į keptuvę. Garnyras fantazijos reikalas.
kai žiūri atsimerk - teisingumas aklas...Redaguotas Rokas 2011/05/24/ 09:21:35
zebai11 2022/07/07/ 17:25:51 kuršių mariose galima povandeninė žvejyba?
GintarasGVE 2022/04/15/ 12:55:55 12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas. Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?
GintarasGVE 2022/04/15/ 12:54:08 Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?
GintarasGVE 2022/04/15/ 12:53:58 Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?
doncas 2020/07/17/ 00:03:34 Sveiki. Gal kam didelės dėžės šaldytiems trofėjams, kas į Norgę važinėja. Polistirolas, išorė 118× 78× 78,5 cm. Sienelė 8 cm. Dangtis irgi 8 cm storio. Kaunas. 20 pinigų.