| |
Narys
Pranešimai: 2914
Vieta: Karmelava
Įstojęs: 31.07.09 |
Parašyta 2012/03/07/ 21:01:17 |
|
|
Alone Wolf parašė:
Bet svarbiausia, kad visiems buvo skanu, visi laimingi, kaikam tai buvo egzotika. Tikiuosi kitą kartą pavyks geriau
Aišku, dar vienas prieskonis žemiau:
Sitas preskonis tikrai gerai atroda, Ir aciu uz eksperimanta... |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 2209
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 16.07.09 |
Parašyta 2012/03/07/ 21:02:14 |
|
|
alex parašė:
Cirkulas parašė:
Jo, visada pertekliu saldau, perpjaunu per puse, ivinioju i termo plevele ir i saldikli. Atsyla per kelias valandas, papjaustai - greita, skanu ir idomu sveciams buna...
Tu ji velikom ir atsildik
Oro uoste kontrolės nepraeis su rukytu unguriu
(Laimikiai: Ungurys - 1,24 kg; Lydeka - 9 kg; Sazanas - 13,72 kg.) |
|
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 2565
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 12.05.09 |
Parašyta 2012/03/07/ 21:06:28 |
|
|
Alone, visai įdomus receptas buržujams Tik kaip sekėsi ungurio mėsą nuo stuburo kaulų atskirinėt prieš malimą? Daug darbo?
kai žiūri atsimerk - teisingumas aklas... |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 2209
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 16.07.09 |
Parašyta 2012/03/07/ 21:10:36 |
|
|
aklas parašė:
Alone, visai įdomus receptas buržujams Tik kaip sekėsi ungurio mėsą nuo stuburo kaulų atskirinėt prieš malimą? Daug darbo?
Kadangi ungurys buvo šaldytas ir atšildytas, tai didelių problemų nebuvo su filevimu. Jei būtų šviežias, manau, būtų sunkiau.. na bet nepabandęs nesužinosi
(Laimikiai: Ungurys - 1,24 kg; Lydeka - 9 kg; Sazanas - 13,72 kg.) |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 2209
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 16.07.09 |
Parašyta 2012/03/07/ 21:13:55 |
|
|
alex parašė:
Alone Wolf parašė:
Bet svarbiausia, kad visiems buvo skanu, visi laimingi, kaikam tai buvo egzotika. Tikiuosi kitą kartą pavyks geriau
Aišku, dar vienas prieskonis žemiau:
Sitas preskonis tikrai gerai atroda, Ir aciu uz eksperimanta...
Eksperimentas tikrai neblogas, bet dar yra kur tobulėti.
(Laimikiai: Ungurys - 1,24 kg; Lydeka - 9 kg; Sazanas - 13,72 kg.) |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 2565
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 12.05.09 |
Parašyta 2012/03/17/ 16:57:18 |
|
|
Vakar naują dalyką pabandėm. Ungurio FONDIU. Gaila foto su jau pakeptu nepadariau, labai greit visi valgė
Šiaip skonis labai panašus kaip ir kepto ant laužo. Kepa/verda aliejuje aišku ilgiau nei višta ar kiaulė. Marinatas standartinis: druska, pipiras ir alus
kai žiūri atsimerk - teisingumas aklas...
Redaguotas Rokas 2012/03/17/ 17:22:19 |
|
| |
Narys
Pradedantysis medžiotojas
Pranešimai: 196
Vieta: Northampton UK / Vilnius
Įstojęs: 07.08.12 |
Parašyta 2012/10/08/ 20:34:38 |
|
|
Kazkur skaiciau cia forume kad pries rukant nereikia nulupti tos odeles is vidaus ant sonu ungurio kur yra. Kiek cia tiesos? |
|
| |
Narys
Pradedantysis medžiotojas
Pranešimai: 196
Vieta: Northampton UK / Vilnius
Įstojęs: 07.08.12 |
Parašyta 2013/02/04/ 20:33:23 |
|
|
Tipo atsargiai valyt kad jos nepazeist |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 3295
Vieta: Kaunas
Įstojęs: 12.02.08 |
Parašyta 2013/02/05/ 00:33:15 |
|
|
AntisBo parašė:
Kazkur skaiciau cia forume kad pries rukant nereikia nulupti tos odeles is vidaus ant sonu ungurio kur yra. Kiek cia tiesos?
Nu jaunimas maziau "'rukykit'' ir nereikes tu soniniu odeliu nei lupti nei..
fishing,diving,spearfishing |
|
| |
Narys
Pradedantysis medžiotojas
Pranešimai: 196
Vieta: Northampton UK / Vilnius
Įstojęs: 07.08.12 |
Parašyta 2013/02/05/ 02:25:39 |
|
|
Rimtai. Kazkodel galvoju kad buvo Spearfisher dar parasyta, kad pries rulant nereik tos pleves lupt |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 2372
Vieta: Vilnius - Aachen
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2013/02/05/ 14:57:47 |
|
|
AntisBo parašė:
Rimtai. Kazkodel galvoju kad buvo Spearfisher dar parasyta, kad pries rulant nereik tos pleves lupt
Baik tu! Niekad gyvenime taip nesakiau Tiek unguriu per savo gyvenima isvaliau ir net i galva neimu del tos pleveles |
|
| |
Narys
Pradedantysis medžiotojas
Pranešimai: 196
Vieta: Northampton UK / Vilnius
Įstojęs: 07.08.12 |
Parašyta 2013/02/05/ 16:51:32 |
|
|
Na gal tada maisau kazka |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 3295
Vieta: Kaunas
Įstojęs: 12.02.08 |
Parašyta 2013/02/05/ 23:11:00 |
|
|
AntisBo parašė:
Na gal tada maisau kazka
Siaip malonu , kad zmogus domisi ir skaito foruma, bet kai mano komentarus trina tai jau ir jumoras nepades.. ..
O patarimai keli apie ungury:
kai darineji , prapjauk ne tik pilva, kad isimtum vidurius, bet ir toliau uz "siknos'', ten tokia gyslele yra, ja geriau isimti ( TURBUT ir sumaisei su PLEVELE)
ungury rukyk tik su druska, JOKIU PRIESKONIU
rukinant ungury stenkis , kad nebutu per karsta ( tada isvarva labai daug riebalo, sausas gaunasi ) ir saltas rukymas negerai ( lieka labai daug riebalo , tiesiog per riebu, kai ka net ''sutaso'' tokiu paragavus, geriausiai rukinant pamazu pamiksuoti, tada unguriai gaunasi , grazus i geltonuma ir nei per riebus nei per sausi
Pradziai AntisBo tau pakaks..
Pagarbiai
13
fishing,diving,spearfishing
Redaguotas 13 2013/02/05/ 23:50:54 |
|
| |
Narys
Pradedantysis medžiotojas
Pranešimai: 196
Vieta: Northampton UK / Vilnius
Įstojęs: 07.08.12 |
Parašyta 2013/02/06/ 00:57:48 |
|
|
Dekuj uz patarimus.
Visa sita as jau zinojau, gaila kad pasirodziau neismanelis, taciau butent apie pjovima uz siknos, kraujo pusles ir gyslos valima, turetu automatiskai zinot kiekvienas zvelys, spearis ir pan |
|
| |
Narys
Pradedantysis medžiotojas
Pranešimai: 196
Vieta: Northampton UK / Vilnius
Įstojęs: 07.08.12 |
Parašyta 2013/05/18/ 16:03:23 |
|
|
O kaip darot su laiksniais ir laiku rukinant?
As dabar turiu 3 maziukus uzsisaldes, pastebejau labai graziai nusivalo visos gleides po uzsaldimo, nereik su druska parintis pusvalandi.
As kai rukau pradedu nuo 50 laipsniu kazkur koki 20 min, po to uzkeliu iki 80 kazkur ir dar apie 40. Atrodo neblogai gaunasi, kelis kart papilu pjuvenu svieziu.
Nezinau gal kas yra nustates geresni laika ir laipsniu santyki?
Ziurejau dar ir saslykus unguriu cia rasyta buvo. Idomu butu pabandyt, tik gal praleidau, reikia jam nulupti oda? |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 3006
Vieta: Marijampole
Įstojęs: 22.07.09 |
Parašyta 2013/05/18/ 16:12:47 |
|
|
taip,saslykui reikia nulupti oda.graziai apskrunda.
Temperatura rukinant:
Sukabinus ungurius paleidziu ikaituse rukelnycia apie 50 laipsniu apie 30min.kad isgaruotu pertekline dregme,nes del jos gali ungurys tapti nevalgomuPo to uzdengiu dangti ir keliu temperatura is po leto apie 75-80 laipsniu ir rukinu apie 3-4val. priklauso nuo dydzio ungurio.jeigu ungurys ~2kg,jam jau 4 val nepakanka.Karts nuo karto isleidziu praverdamas dangti rukinimo eigoj ,kad iseitu dregme. |
|
| |
Narys
Pradedantysis medžiotojas
Pranešimai: 196
Vieta: Northampton UK / Vilnius
Įstojęs: 07.08.12 |
Parašyta 2013/05/21/ 13:07:16 |
|
|
Dekuj Ecka,
Na mano nedidukai buna iki 1kg unguriukai, bet kad tiek ilgai rukini tai nustebau. |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 3006
Vieta: Marijampole
Įstojęs: 22.07.09 |
Parašyta 2013/05/21/ 19:39:01 |
|
|
tai cia dar nera daug.priklauso kaip nori isrukinti karsto rukymo.cia realus laikas neperdeginant ungurio.kurio po to truksta oda,rieciasi uodega,spalva ir panasiai |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 1255
Įstojęs: 31.10.09 |
Parašyta 2013/05/21/ 19:44:53 |
|
|
As visu 100% rukau, kaip Ecka. Ir taip jau 10metu Tikrai gaunasi super anksciau kazkas irodinejo, kad per 45min tas pats sudas, tipo taip ilgai nesamone ir ttt.. nieks taip neruko... Bet asmeniskai as nesu ragaves skanesnio ungurio negu pagal sita rukima. |
|
| |
Narys
Varliukas
Pranešimai: 32
Vieta: Alytus
Įstojęs: 14.10.10 |
Parašyta 2013/05/21/ 23:25:50 |
|
|
uz teisingai paruosta ir isvirta unguri nublanksta visi rukinimai ir kiti ruosimo budai, kas ragave manau man pritars... |
|