| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 1093
Vieta: Kaunas
Įstojęs: 21.08.08 |
Parašyta 2013/01/30/ 16:40:00 |
|
|
taisykle nr 1. Jei zuvis sviezia, kuo paprasciau ja darai, tuo skaniau iseina
Siaip oda lydekos gi valgoma, nera reikalo jos ismest, susimalst su mesa kartu ir tikrai nebus blogiau, jei ne atvirksciai Nuskust tik aisq reikia :D
cia ne koks ungurys ar pan kad oda butu kaip bato padas.
Beabejo kad imanoma... |
|
| |
Narys
Pradedantysis medžiotojas
Pranešimai: 196
Vieta: Northampton UK / Vilnius
Įstojęs: 07.08.12 |
Parašyta 2013/01/30/ 22:15:53 |
|
|
Na gal dar minkstumo dadetu, ten gi riebaliukas kazkoks yra.
Nes dabar kai pasisleites iskepiau 6/7 minutes kotletuko ant kiekvienos puses isdziuvo kietoki guminoki tokie gavos.
Geriau zymiai 4 min abi puses.
Reiks kita kart 3 min pabandyt |
|
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 1093
Vieta: Kaunas
Įstojęs: 21.08.08 |
Parašyta 2013/01/30/ 22:35:50 |
|
|
AntisBo parašė:
Na gal dar minkstumo dadetu, ten gi riebaliukas kazkoks yra.
Nes dabar kai pasisleites iskepiau 6/7 minutes kotletuko ant kiekvienos puses isdziuvo kietoki guminoki tokie gavos.
Geriau zymiai 4 min abi puses.
Reiks kita kart 3 min pabandyt
ko dejai i teshla? Greiciausiai kiaushinio mazoka.
Beabejo kad imanoma... |
|
| |
Narys
Pradedantysis medžiotojas
Pranešimai: 196
Vieta: Northampton UK / Vilnius
Įstojęs: 07.08.12 |
Parašyta 2013/01/31/ 00:30:06 |
|
|
Tai kiausinis kietina gi. Isvis nedejau
Tik prieskoniai ir batono mirkyto piene riekele
Redaguotas AntisBo 2013/01/31/ 00:31:14 |
|
| |
Narys
Super medžiotojas
Pranešimai: 569
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 06.12.11 |
Parašyta 2013/01/31/ 08:44:30 |
|
|
Kiausinis kietina, bet jo reikia, kad suliptu. O del minkstumo, jau n metu, manojI vietoj batono deda tarkuota zalia bulve
Tiek I mesos kotletus, tiek I zuvies. Aisku jos nereikia daug-ant kilogramines lydekos uztenka vienos tarkuotos bulves
Vengdami problemų niekada nebūsite tas, - kuris jas įveikė. |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 1093
Vieta: Kaunas
Įstojęs: 21.08.08 |
Parašyta 2013/01/31/ 09:13:24 |
|
|
AntisBo parašė:
Tai kiausinis kietina gi. Isvis nedejau
Tik prieskoniai ir batono mirkyto piene riekele
o kiausiniene tau kieta atrodo?
Beabejo kad imanoma... |
|
| |
Narys
Pradedantysis medžiotojas
Pranešimai: 196
Vieta: Northampton UK / Vilnius
Įstojęs: 07.08.12 |
Parašyta 2013/01/31/ 12:06:34 |
|
|
Tai kiausini viena issiplak ir issikepk paziursi, visi zino kad kiausinis lietina
O siaip ir be kiausinio sulipo puikiausiai
O su bulve reiks panandyt, dekuj
Redaguotas AntisBo 2013/01/31/ 12:07:39 |
|
| |
Narys
Pradedantysis medžiotojas
Pranešimai: 184
Įstojęs: 24.06.12 |
Parašyta 2013/01/31/ 12:18:30 |
|
|
AntisBo parašė:
Tai kiausini viena issiplak ir issikepk paziursi, visi zino kad kiausinis lietina
O siaip ir be kiausinio sulipo puikiausiai
O su bulve reiks panandyt, dekuj
Kulinaras , nepamirsk ziurstelio uzsirist ?
|
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 1093
Vieta: Kaunas
Įstojęs: 21.08.08 |
Parašyta 2013/01/31/ 15:01:30 |
|
|
AntisBo parašė:
Tai kiausini viena issiplak ir issikepk paziursi, visi zino kad kiausinis lietina
O siaip ir be kiausinio sulipo puikiausiai
O su bulve reiks panandyt, dekuj
Jo, senovej gi is kiaushiniu ir tiltus statydavo. Jei nuo daug kiaushinio kas ir kieteja geriau, tai tik ne kotletai
Beabejo kad imanoma... |
|
| |
Narys
Super medžiotojas
Pranešimai: 524
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 02.05.08 |
Parašyta 2013/02/02/ 17:52:15 |
|
|
AntisBo parašė:
Kazkur skaiciau recepta
Isklausyciau ir tavo su malonumu as truputi sudytu kiaulienos lasiniu idedu malant farsa |
|
| |
Narys
Pradedantysis medžiotojas
Pranešimai: 154
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 28.07.11 |
Parašyta 2013/06/13/ 13:19:01 |
|
|
Paprastas receptas.
Lydeka įtrinama druska ir pipirais.
Česnakas sutarkuojamas/kapojamas/pjaustomas smulkiais gabaliukais ir lydeka vėl įtrinama.
I kepimo dubenį įpilama aliejaus (neperdaug - kad nepridegtų) ir pora morkyčių.
Dedama lydeka ir aptepama normaliu sluoksniu majonezo (paprasčiausio be priedų (pvz. Vilniaus)).
Kepama 50 min. 200 C.
Lydeka gaunasi nesausa ir pirštus galima nusikąsti...
Chaos. Panic. Disaster.
My work here is done |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2013/06/28/ 16:17:02 |
|
|
Foto matet jau, bet imetu ir receptuka kaip as darau silke is lydekos
Lydekos file, naudojama tik apatine lydekos file dalis. Pjauti per sonine linija. Tokiu budu pasalinsite visus lydekos kauliukus. Sunaudota: 2 lydekos po 1.5 kg. gyvo svorio.
Lydeka po 12 valandu marinavomosi
Marinato ruosimas:
Plonai supjaustome lydekos file, gabaliukai "vieno kasnio"
Uzviriname 1.5 L vandens ir sudedame:
6 saukstai druskos
10 juoduju pipiru zirneliu
6 gvazdikeliai
10 lauro lapu
Uzvirinus, uzdengiame dangciu ir atvesiname. Atvesus marinatui ipilame 6 saukstus acto. Viska gerai ismaisome, isrenkame ipirus gvazdikelius ir lauro lapus. I svaru marinata supilame lydekos gabaliukus.
Marinuojame minimum 12 valandu saldytuve, bent jau kas pora valandu gerai pamaisant
Dvi dideles svoguno galvos, pagardintos soju padazu
Saukstas krapu
Plonai supjaustyti ir gerai issimarinave lydekos gabaliukai
Marinuoti grybukai, grynas alyvuogiu aliejus ir alyvuoges
6 samciai alyvuogiu aliejaus. Uzpylus viska gerai ismaisyti
Sudedame inda, kuriame laikysite ir valgysite
SKANAUS!
Video:
Youtube.com
Redaguotas Cirkulas 2013/06/28/ 21:22:38 |
|
| |
Narys
Medžiotojas
Pranešimai: 302
Vieta: Siauliai
Įstojęs: 21.07.10 |
Parašyta 2013/06/28/ 20:15:04 |
|
|
Dainius prisiminei, kad temoj "kas pas mus kulinaras" tas nuotraukas be recepto sumetei? , Einu taisyt silkutes, sojos nedejau ir krapu
Redaguotas trenerius 2013/06/28/ 20:16:21 |
|