| |
Super administratorius
Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2013/05/21/ 23:27:18 |
|
|
Isskyrus ungurio saslykas
Video:
Youtube.com |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 3006
Vieta: Marijampole
Įstojęs: 22.07.09 |
Parašyta 2013/05/21/ 23:27:24 |
|
|
Skonio reikalas.imkime dauguma,ne mazuma zmoniu,kuriems rukytas ungurys yra tikrai kazkas daugiau negu virtas |
|
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 1480
Vieta: Utena
Įstojęs: 14.07.08 |
Parašyta 2013/05/21/ 23:49:38 |
|
|
twisehunter parašė:
uz teisingai paruosta ir isvirta unguri nublanksta visi rukinimai ir kiti ruosimo budai, kas ragave manau man pritars...
Gal būtu galima išgirsti teisingą receptą? Nes visai norėtusi pamėginti kažko kitko. |
|
| |
Narys
Pradedantysis medžiotojas
Pranešimai: 196
Vieta: Northampton UK / Vilnius
Įstojęs: 07.08.12 |
Parašyta 2013/06/26/ 02:50:10 |
|
|
Rukinau ungurius apie 2h. Atvesinau kokia 1h ir valgem, bet kazkokie labai istize viduj buvo net prie odeles mesa neatsokus kartu su mesa luposi.
Ne prima karta rukinau visada normaliai gaudavosi bet si karta nekas. Gali but kad is kitos balos jie buvo? Vidutinio dyzio tokie.. Didesniam tai isvis i uodega tiek sukciu pritekejo kad net kaip pusle tokia maiselis pasidare. Gal pradurt reikia kad isteketu? Nes sakau isvis buvo kaip tusintas toks kosinis..
Ka ne taip darau? |
|
| |
Administratorius
Pranešimai: 1880
Vieta: Alytus
Įstojęs: 17.08.09 |
Parašyta 2013/06/26/ 10:53:01 |
|
|
AntisBo parašė:
Rukinau ungurius apie 2h. Atvesinau kokia 1h ir valgem, bet kazkokie labai istize viduj buvo net prie odeles mesa neatsokus kartu su mesa luposi.
Ne prima karta rukinau visada normaliai gaudavosi bet si karta nekas. Gali but kad is kitos balos jie buvo? Vidutinio dyzio tokie.. Didesniam tai isvis i uodega tiek sukciu pritekejo kad net kaip pusle tokia maiselis pasidare. Gal pradurt reikia kad isteketu? Nes sakau isvis buvo kaip tusintas toks kosinis..
Ka ne taip darau?
Speju, kad perkaitinai.
Jei kur būrą pamatęs su spragilu šikną bekrapštant, krauk į veizolus jam sparčiai, kad dantys braškėtų
K.Donelaitis |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 1255
Įstojęs: 31.10.09 |
Parašyta 2013/06/26/ 11:10:13 |
|
|
Dabar kaip labai silta rukinant reikia atsizvelg ir i oro salygas. Perkaitinai 100% nuo ezero tai tikrai nepriklauso. Suprasciau koks lynas ar karosas sako is kitu balu smirda dumblu bet tik ne ungurys. |
|
| |
Narys
Pradedantysis medžiotojas
Pranešimai: 196
Vieta: Northampton UK / Vilnius
Įstojęs: 07.08.12 |
Parašyta 2013/06/26/ 14:28:07 |
|
|
Tada taip ir bus nes kaiptik dacikas karcio parejes buvo |
|
| |
Super administratorius
Pranešimai: 16012
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.12.07 |
Parašyta 2013/07/18/ 19:16:23 |
|
|
Pasidalinsiu savo receptu kaip labai skanai pagaminti ungurio sriuba. Darbo uzims apie 2 valandas, taciau kas netingesit padaryti viska kaip aprasysiu patikekit manim ivertinsit labai gerai, o dar geriau ivertins antrosios puses jusu varga.
Tai pradedame!
Trinta ungurio sriuba su bazilikais
Ingredientai:
1 kg ungurio
1 svogūnas
1 šaukštas alyvų aliejaus
500 g pomidorų
1 l ungurio sultinio
6 bazilikų šakelės
1 arbatinis šaukštelis sukapotų svogūnų laiškų
2 arbatiniai šaukšteliai balsaminio acto
200 g grietinės
Šviežiai malti pipirai
Bazilikų lapeliai
Putpelės kiaušinis
Druska
3 skiltelės česnako
50 g. sviesto
Gaminimas:
Sriubos ruošimas: puode įkaitiname aliejų, suberiame nuluptą, susmulkintą svogūną ir maišydami, kepiname ant vidutinės ugnies apie 7 minutes tol, kol svogūnas suminkštėja. Bazilikų šakeles surišame siūlu arba juostele. Į puodą su pakepintais svogūnais dedame stambiai supjaustytus pomidorus, surištas bazilikų šakeles, supilame ungurio sultinį, padruskiname, įberiame pipirų. Užviriname, sumažiname ugnį ir apie 20 minučių paverdame. Išimame bazilikų ryšelį, sudedame ungurio sultinyje virusią ungurio mėsą, sriubą sutriname smulkintuvu. Tada dar kartą užkaitiname sriubą, įpilame acto ir įmaišome grietinę ir sudedame apkepintus ungurio gabaliukus.
Ungurio sultinys: supilame į puodą 1.5 l vandens, lengvai pasūdome druska, sudedame 500 g nuluptą, supjaustytą, (2-3 cm) kubeliais ungurį, idedame supjaustytą česnaką, įberiame šviežiai malto pipiro.
Ungurio gabaliukų paruošimas: svieste apkepame marinuotus ungurio gabaliukus. Nuluptas ungurys marinuojasi dvi valandas pipirų ir druskos mišinyje.
Paruoštą sriubą pilame į pašildytas lėkštes, į lėkštės vidurį idedame keptą putpelės kiaušinį, puošiame bazilikų lapeliais, supjaustytais plonomis juostelėmis.
Ko mums reikes?
Dalis ungurio marinuojasi, dalis paruosta sultinio virimui
Susmulkintos darzoves
Sultinys po 45 min
Troskinamos darzoves sultinyje
Svieste kepami marinuoti ungurio gabaliukai
Kepame putpeles kiausini
Skanaus!
Autorines teises mano
Video:
Youtube.com |
|
| |
Administratorius
Pranešimai: 1880
Vieta: Alytus
Įstojęs: 17.08.09 |
Parašyta 2013/07/18/ 22:14:59 |
|
|
oho, neblogai sakyciau labai daug darbo!
aciu bandysiu panasiai kaska nuveikt
Jei kur būrą pamatęs su spragilu šikną bekrapštant, krauk į veizolus jam sparčiai, kad dantys braškėtų
K.Donelaitis |
|
| |
Narys
Pradedantysis medžiotojas
Pranešimai: 191
Vieta: Rokiškis/Vilnius
Įstojęs: 29.12.09 |
Parašyta 2013/07/18/ 23:07:00 |
|
|
Reiks bandyt, atrodo labai gerai |
|
| |
Narys
Super medžiotojas
Pranešimai: 673
Vieta: Vilnius-Vilkaviškis
Įstojęs: 21.07.11 |
Parašyta 2013/07/31/ 17:37:09 |
|
|
Pažiūrėkit kiek siauraakiai įdeda darbo, ruošiant ungurį...
http://youtu.be/-tApja1jEpk
Nelabai suprantu kam jis ištraukia tuos stuburo smegenis?..
Beginner -> Advanced in progress... |
|
| |
Narys
Medžiotojas
Pranešimai: 302
Vieta: Siauliai
Įstojęs: 21.07.10 |
Parašyta 2013/07/31/ 18:07:23 |
|
|
manyciau todel, kad ungurys buvo gyvas ir gaminamas nelaukiant, kol mirs jo stuburo smegenys, nes, kaip zinot, kol gyvibingas jo stuburas, ungurio raumenys susitraukineja |
|
| |
Narys
Super medžiotojas
Pranešimai: 673
Vieta: Vilnius-Vilkaviškis
Įstojęs: 21.07.11 |
Parašyta 2013/07/31/ 19:25:16 |
|
|
Logična!
Beginner -> Advanced in progress... |
|
| |
Narys
Elitinis medžiotojas
Pranešimai: 1313
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 01.08.10 |
Parašyta 2013/07/31/ 20:44:22 |
|
|
Meshkis parašė:
Pažiūrėkit kiek siauraakiai įdeda darbo, ruošiant ungurį...
http://youtu.be/-tApja1jEpk
Nelabai suprantu kam jis ištraukia tuos stuburo smegenis?..
kvepia rasizmu
eni vidi vici |
|
| |
Narys
Super medžiotojas
Pranešimai: 673
Vieta: Vilnius-Vilkaviškis
Įstojęs: 21.07.11 |
Parašyta 2013/07/31/ 22:05:42 |
|
|
Tomasas parašė:
Meshkis parašė:
Pažiūrėkit kiek siauraakiai įdeda darbo, ruošiant ungurį...
http://youtu.be/-tApja1jEpk
Nelabai suprantu kam jis ištraukia tuos stuburo smegenis?..
kvepia rasizmu
Tomai, o ko tu taip asmeniškai priimi viską? Just kiddin.
Beginner -> Advanced in progress... |
|