TITULINIS FORUMAS MŽ TAISYKLĖS RAAD TELEFONAI STRAIPSNIAI FOTO GALERIJA VIDEO GALERIJA PADĖKOS TRANSLATE
2024/04/20/ 13:39:17   
Navigacija
Klubo rekvizitai
Siuntimai
Web nuorodos
Duk
Paieška
Kontaktai
Žiniasklaidai
Reklama
Tinklapio administratoriai
Forumo temos
Naujausios temos
Nuo ko pradėti
Kur medzioti galima?
Matomumas ežeruose
Medžioklė Norvegijoje
Nesąmonės, bet juokinga!


Karščiausios temos
Kas čia brakonieriai?[2535]
Medžioklė Norvegijoje[2352]
Hidrokostiumai (ben...[2324]
Projektas įžuvink e...[1625]
Grįžau iš medžioklė...[1337]

Vartotojų tinkle
Prisijungusių svečių: 3
Prisijungusių narių nėra

Registruoti nariai: 1,676
Neaktyvūs nariai: 12
Naujausias narys: Beaver
Paskutiniai straipsniai
Kaip saugiai ir efek...
Šamas žiemą ir vasarą
Karpių medžioklė
"TAI YRA" vandens sk...
Palaukiminė meždioklė
Populiariausi straipsniai
Stacionari rūkykla
Povandeninė žūklė – ...
Gaminam rūkyklą
Povandeninė medžiokl...
Retos ir nykstančios...
Klubo rėmėjai
Profilis facebook'e
Reklama
Paskutiniai Komentarai
GintarasGVE
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?
Žiūrėti

GintarasGVE
12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas.

Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?
Žiūrėti

legris
Gaila,kad tik dabar paskaiciau Sokiai pokiai
Žiūrėti

gasas
fantastika!
Žiūrėti

mb
Geras atidarymas! Sveikinimai Ploja
Žiūrėti

Richi
Gera !!!
Žiūrėti

Naujausi filmai
Spearfishing... [29/10-17]
Šamų medžiok... [19/02-15]
Šamų medžiok... [12/02-15]
Nardymas po ... [12/02-15]
Halibutų med... [12/02-15]
Spearfishing... [01/09-14]
Freedving Ai... [04/08-14]
Elektrėnų ma... [14/10-13]
TV laida "Ap... [01/07-13]
Baltuju Laka... [11/08-12]
Medžioti draudžiama
Vėgeles
gruodžio 15-sausio 15 d.,
lydekas
vasario 1-balandžio 20 d.,
sterkus
kovo 1-gegužės 20 d.,
kiršlius
kovo 1-gegužės 15 d.,
salačius
balandžio 1-gegužės 15 d.,
žiobrius
gegužės 15-birželio 15 d.,
otus
gegužės 1-liepos 31 d.,
upėtakius
spalio 1-gruodžio 31 d.,
sykus
spalio 1-gruodžio 31 d.

Medžioti galima čia...

Ignalinos AE kanalas II dalis
Ignalinos AE kanalas II dalis


Noriu pradėti šį trumpą pasakojimą tais žodžiais, kuriais pabaigiau I dalies pasakojimą apie medžioklę IAE kanale: "Tiesą sakant, aš abejoju, ar drįsčiau lįsti į vandenį tokiu metu. Na, nebent, kai ežerus sukaustys ledas ir prasidės ligos šalutinis poveikis dėl medžioklės trūkumo". Tiesą sakant, pats netikėjau, kai nepraėjo nė mėnuo laiko nuo minėtos medžioklės kanale, kai aš, mariux ir igoriokas_lt įvažiuojam į IAE teritoriją.



Tvarka nesikeičia, gerai, kad leidimus šį kartą visi turim, mus sustabdo, patikrina, praleidžia. Važiuodami prie kanalo pradžios trumpam stabtelim prie antrojo kanalo krioklio. Vandens jėgą galite patys įsivaizduoti iš šios foto. Viena klaida ir geriausiu atveju suplėšytas kostiumas...



Šniokščiantis kaip kalnų upės vanduo, dar didesnis IAE turbinų garsas kaitino mūsų kraują! Stovint šalia pirmojo krioklio pasijauti gerokai „mažesnis“ nei sėdėdamas už džipo vairo, bet mes tą padarysim, įveiksim šį krioklį, kanalą ir pašausim žuvies! Niekaip ramybės nedavė ši mintis.




Išsirinkom vietą, iš kurios lipsim į kanalą, ir pradėjom persirengimo ceremoniją. Jausmas toks pat, visi skubam, dėliojamės daiktus iš mašinos, pilam šampūną, traukiam šautuvus ir t.t. Žodžiu, visi nekantraujam.





IAE šiuo metu dirba išties dideliu pajėgumu. Jos TG3 ir TG4 veikia vienu metu abi, elektrinės galia 1317,85 MW, šiluminė galia 4080,71 MW. Apie IAE darbą esamu laiku galite pasižiūrėti šioje nuorodoje spaudžiam čia. Todėl srovė ir yra didesnė nei įprastai.



20 minučių ir mes pasiruošę medžioklei. Tačiau nė vienas nežinom, kaip bus. Kokia išties ta srovė? Koks matomumas? Ar įmanoma nors kažkiek pasipriešinti srovei? Kaip išlipti, kad nebūtum permestas per antrąjį krioklį? Ir galų galia ar pamatysim karpių? Visi šie klausimai sukasi kaip karusėlė galvoje, kai artėji link kanalo. Tikiu, kad tokios mintys ne tik mano galvoje:



Igoriokas_lt. „Per praeitą medžioklę mes visi mintyse atsisveikinome su mums jau spėjusiu patikti IAE kanalu, nes po keletos dienų turėjo būti įjungtos turbinos ir paleista srovė, o medžioti tokioje srovėje būtų labai pavojinga. Taip mes galvojome 2 savaites, bet noras medžioti nugalėjo! Šeštadienio rytą Cirkulas, Mariux ir aš stovėjome ant kanalo kranto. Nei stipri srovė, nei tirštas rūkas virš kanalo nenubaide mūsų! Greitai persirengiame ir ... NERIAM !!!
Iškart buvome maloniai nustebinti vandens šilumos. Tai tik pridėjo mums noro ir entuziazmo.
Ši medžioklė pareikalavo iš mūsų tikrai nemažai pastangų ir jėgų, nes nuolat reikėjo priešintis milžiniškai srovės jėgai. Kaip ten bebūtų , 4 valandos prabėgo kaip 4 minutės. Į krantą išlipome išspausti kaip citrinos, bet labai patenkinti ir laimingi.
Laimė iš mūsų nusišypsojo tik Mariukui - į krantą jis išlipo su 2,7 kilogramų sveriančiu karpiu. Šaunuolis Mariux!!!
Asmeniškai aš išlipau į krantą su tuščiu kukanu, bet su žymiai paaugusia patirtimi.
Tebūnie neužilgo ateis žiema ir šalčiai, bet aš sakau - SEZONAS DAR NESIBAIGIA !!!“



Mariux: „Prieš kelias dienas, kai nutarėm, jog medžioklės vieta bus IAE kanalas – labai laukiau šios išvykos. Buvau girdėjęs, kad tame kanale sumedžioja įspūdingų egzempliorių. Bet mane labiausiai traukė būtent tai, kad ten ekstremali medžioklė ir ekstremalios sąlygos. Kiekvieną sykį važiuojant į Drūkščius visada atkreipdavau dėmesį į vandens jėgą. Per kūną nubėgdavo šiurpuliukai vien nuo minties apie medžioklę tokiomis sąlygomis. Niekada nemaniau, kad leisiuosi į tokią avantiūrą. Pagaliau išaušo ta diena, tačiau atvažiavus pamačiau, kad vandens lygis yra aukštesnis nei įprastai, o srovė stipresnė. Pirmas nėrimas buvo labai atsargus, leidausi pasroviui, netoli kranto, nes šiaip ar taip dugno reljefo aš nežinojau. Dažnai sustodavau ir žiūrėdavau, ar ne per daug priartėjau prie antro krioklio. Adrenalino buvo daugiau nei pakankamai. Antrą kartą neriant jau maždaug žinojau, koks dugnas, todėl buvau drąsesnis, nardžiau beveik kanalo viduryje, bet, žinoma, nepamiršdavau ir savisaugos, nes kartais tai, ką mačiau ant dugno, mane gąsdindavo. Šią medžioklę vainikavo pašautas karpis, bet visgi didžiausius įspūdžius sukėlė ne laimikis ir jo medžioklė, o pati atmosfera.
Nors nardėme tikrai neilgai, bet namo važiavau pilnai išsikrovęs ir maloniai pavargęs“





Ir išties, kaip sakė Igoriokas_lt, vandens temperatūra likom nustebę. 23 laipsniai aukščiau nulio. Aš pats medžiojau su 5,5 mm kostiumu, mariux ir igoriokas_lt su 7mm. Po 4,5 valandų nardymo supratom, kad čia 7mm tikrai netinka, nes per karšta. Mano kostiumo storis buvo kaip tik. Jaučiausi kaip baseine.

Srovė prie kanalo pradžios yra neįveikiama. Jautiesi bejėgis, jei pagauna srovė, belieka tikėtis, kad pačiupsi už kokio bloko ar armatūros galo, kad išsilaikyti. Srovė sūkuriu neša tiesiai prie krioklio. Peržiūrėti video














Vanduo šiltas, matomumas neblogas apie 2 metrus. Žuvies kur kas mažiau nei buvo aną syki. Pats kanalo dugnas radikaliai pasikeitęs nuo to laiko, kai nėrėme pirmą kartą - tuo metu IAE buvo neveikianti. Žolės išrautos, dugnas „išluotas“, tik kur nekur pamatysi susisukusį žolės kuokštą, akmenį, bloką, styrantį armatūros gabalą ir t.t.



Srovė, liga ar šiaip kas nors paliko šį ungurį tarp blokų negyvą. Per šią medžioklę tai buvo vienintelis matytas ungurys, deja, jis negyvas.



Ir pabaigti šios medžioklės aprašymą norėčiau žodžiais, kuriais pradėjau: „bet mes tą padarysim“. Mes, povandeninės medžioklės klubas „NERIAM“, tą ir padarėm! Žinau, kad galbūt perskaičius šį straipsniuką kai kam iš jūsų kils noras išbandyti šį kanalą, srovę, tačiau įvertinkite situaciją blaiviai: srovės faktorius, visiškai nepažįstamas dugnas ir t.t., nes nesinorėtų, kad tik vedant optimizmo ir savipasitikėjimo nutiktų kokia tragedija.



Straipsnį rašė: Cirkulas, Igoriokas_lt, Mariux.

Povandeninės medžioklės klubas,
povandeninė medžioklė.









Komentarai
igoriokas_lt 2008/09/28/ 19:43:08
... gal negrazu girti savo darbo, bet mano nuomone gavosi puikei!!! eek
mariux 2008/09/28/ 19:53:38
noriu vel i kanala hmm!
Welsh 2008/09/28/ 20:30:36
nuostabus straipsnis, duodu auksciausia bala thumbs up
Svygis 2008/09/28/ 20:35:43
Saunuoliai extrym medziotojai clap
kumelys 2008/09/29/ 10:20:35
viruciai,superPloja
SpecElistas 2008/09/29/ 18:03:47
Jo... Vien kad pasinert ten jau yra apie ka pastoviai galvot, o dar ir medziot tuo paciu... clap
DzERisss 2009/08/18/ 22:50:50
Saunuclap
Miroslav 2009/11/15/ 12:51:10
AFIGIENAI!
Haribo 2010/03/29/ 14:14:31
clapclapclap
Cirkulas 2011/03/17/ 22:35:16
Neisivaizduojat kaip dziaugiuosi, kad teko panardyt tokiu metu kai veike atomine, kai pagalvoji vargu ar kada dar kam teks. Turesiu ka vaikams parodyt ir papasakot Loughing out Loud

Dabar kai Japoninoje dedasi baisus dalykai, pagalvoji kokia galia ten slypi...
Vaidas 2011/03/18/ 06:32:34
O kai uzdare IAE nardyt nebeleidzia? Kanalas gi neisdziuvo, nutirps ledas ir v piriod! happy
Cirkulas 2011/03/18/ 06:46:04
Vaidai zinok ten viskas taip pasikeite po to kai atveso ir sustojo vanduo, toks vaizdas kad visai kitas ezeras, atsirado zuvu, kuriu nebuvo, isnyko tos kurios buvo, pasikeite augemija, suprastejo matomumas ir t.t. O blogiausia, kad nebeliko galimybes medzioti visa ziema. Zodziu is kanalo tapo griovys.

Kiekviena pavasari nuvaziuoju ten, taciau jau ir dabar zinau, kad inerus ten dabar nerastum nei vienos gyvybes, nei vieno eseriuko, nei vienos kuojytes, tikrai kaip suliny. vaziuoju tik del sentimentu.
Cirkulas 2013/03/11/ 15:54:31
Gaila, kad neteko kiekvienam galimybe panardyti ten kai viskas veike, as tuos laikus prisimenu, kaip geriausius, extremaliausius, idomiausius ir t.t.
Tomas 2013/03/11/ 20:34:58
gal ir butu teke, jei nebutu buve taip viskas slapta.... hilarioushilarioushilarious
Cirkulas 2013/03/11/ 21:54:15
Nu kur jau slapta, jei butu slapta sio straipsnio nebutu, nebuti ir pirmos dalies. Tik niekam nepasakijau kur unguriai, o vieta visi zinojo Loughing out Loud
Rokas 2013/03/12/ 14:37:34
Tomas į dešimtuką tiesiai Sokiai pokiai čia tas pats kas dabar parašyt straipsnį apie tonas Alaušo ungurių kurių nebeliko tiek Loughing out Loud
Cirkulas 2013/03/12/ 18:31:44
Net specialiai rokui video sumontavau is ten apie ungurius Loughing out Loud
Rašyti komentarą
Prisijunkite, norėdami parašyti komentarą.
Reitingai
Balsuoti gali tik nariai.

Prašome prisijungti arba prisiregistruoti.

Nuostabu! Nuostabu! 100% [4 Balsų]
Labai gerai Labai gerai 0% [Nėra balsų]
Gerai Gerai 0% [Nėra balsų]
Patenkinamai Patenkinamai 0% [Nėra balsų]
Blogai Blogai 0% [Nėra balsų]
Prisijungti
Nario vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruokis

Pamiršai slaptažodį?
Paprašyk naujo
Atsitikitinis vaizdelis
Batimetriniai žemėlapiai
Šaukykla
Jei norite rašyti žinutes, turite prisijungti.

zebai11  
2022/07/07/ 17:25:51
kuršių mariose galima povandeninė žvejyba?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:55:55
12. Povandeninė žvejyba leidžiama Baltijos jūros priekrantėje, išskyrus rekreacines zonas. Kas gali paaiškinti, kur prasideda ir kur baigiasi rekreacinė zona pajūryje?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:54:08
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?

GintarasGVE  
2022/04/15/ 12:53:58
Gal kas radote galimybių užsiimti povandenine medžiokle vakarų lietuvos dalyje?

doncas  
2020/07/17/ 00:03:34
Sveiki. Gal kam didelės dėžės šaldytiems trofėjams, kas į Norgę važinėja. Polistirolas, išorė 118× 78× 78,5 cm. Sienelė 8 cm. Dangtis irgi 8 cm storio. Kaunas. 20 pinigų.

Rodyti daugiau pranešimu
Naujausios nuotraukos
Norvegija 2020
Norvegija 2020
2020/11/03/ 08:48:21

Vienos Norvegijos istorija apie klubo išvyką
Vienos Norvegijos is...
2019/10/24/ 00:08:00

Vienos Norvegijos istorija apie klubo išvyką
Vienos Norvegijos is...
2019/10/24/ 00:07:07

Apklausa
Kaip dažnai medžiojate?

Kelis kartus per savaitę sezono metu

Kartą per savaitę sezono metu

Kartą per mėnesį sezono metu

Kartą, du sezono metu

Norėdamas balsuoti turite prisijungti.

Rezultatai
Komentarai : 0
Apklausų archyvas
Lietuvos žemėlapis
Skaitliukas
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai
Google Analytics
Google +
„Povandeninė žūklė
© Povandeninės medžioklės klubas 2007-2022
Povandeninė žūklė - viskas apie tai!

Bet kokią informaciją kopijuoti yra griežtai draudžiama be administracijos sutikimo